Fikk Flemma grendahus og 350.000 på kjøpet: – Det hadde forfalt om vi ikke overtok

Grendahuslaget i Flemma fikk ei storstue på 1000 kvadratmeter i «gave» fra kommunen. Og 350.000 kroner som startkapital. Alt de får inn av midler trengs, for her er det mye bra på gang.

Har overtatt grendahuset: Geir Berg (71), pensjonert lærer, er livslang sekretær i Flemma grendahuslag, som nå har overtatt det digre og innholdsrike grendahuset fra kommunen. Bygdefolket har store planer for oppgraderinger. Alle foto: Eirik Heen 

Nyheter

Grendahuset ble bygd som helt ny skole i 1975. Det var et storstilt samarbeid mellom Gjemnes kommune og Flemma grendahus AL. Takket være stor dugnadsvilje i bygda ble skoleprosjektet utvidet med større gymsal og kjøkken. Det ble også et forsamlingshus. Og i 1988 ble gymsalen påbygd med scene, noe som ble iscenesatt av UL Gnisten og det aktive teatermiljøet i bygda. Flemma grendahus er det største forsamlingshuset i Indre Gjemnes