10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse

Da Kim Thoresen-Vestre sprengte skapet

For 19 år siden tok Kim et valg for å redde sin egen psykiske helse.

Viktig å være åpen: Kim Thoresen-Vestre (35) håper at det berømte «skapet» skal forsvinne, og tror at desto flere som kommer ut, desto mer vanlig blir det. – Målet er at det å være skeiv skal være verdens mest vanlige sak. Målet er at skapet skal vekk, sier han. Derfor velger han å dele sin egen historie om da han sprengte skapet.  Foto: Kjell Langmyren

Nyheter

16 år gamle Kim putter fem ark ned i en konvolutt og legger den på kjøkkenbenken. Huset er tomt, det har han sjekket. Han låser døra, og går ut i bilen der faren og søsteren venter. De skal på høstferie til hytta i Telemark. Moren skal være hjemme. Han vil at hun skal lese brevet først. Etter høstferien drar han til Oslo for å være hos søsteren. Han vil ikke være der når foreldrene leser brevet sammen. Vil ikke se ansiktsuttrykkene. Vil ikke høre reaksjonene. På fem tettskrevne ark har han fortalt alt.