Har levert inn byggemelding – satser 100 millioner på rorbuer

Classic Norway vill utvide i Henningsvær i Lofoten.

SATSER: Erik Berg (t.v.) og Stein Erik Hagen satser stort i Lofoten. – Nå er Lofoten blitt et stort og kjent internasjonalt reisemål, mener Berg.  Foto: Knut Lillebakk og NTB scanpix

Nyheter

– Det stemmer. Vi har levert inn en byggemelding til Vågan kommune om bygging av 38 store rorbuer, bebygd med en gate imellom, så det blir et slags landsbypreg. Samtidig vil vi bygge en 200 meters brygge, sier Erik Berg til Hegnar.no.

I dag består Classic Norway av 17 overnattingssteder – ett av dem er Henningsvær Bryggehotell i Lofoten. Dette har 30 rom, men etter den byggemeldte utvidelsen vil det bli 68. Hegnar.no beskriver det mer som suiter, hvis rorbuer kan kvalifisere til en slik definisjon.

– Vi legger oss i øvre sjikt, jeg vet ikke om jeg skal bruke begrepet «high end», men dette blir et steg opp, sier Berg til nettstedet.


 

Prislappen på denne utvidelsen vil bli på rundt 100 millioner kroner, mener forretningsmannen, som allerede i februar i fjor fortalte om planene i Romsdals Budstikke:

– Lofoten er blitt et ikon. Det er Lofoten som er spydspissen når Norge skal markedsføres i utlandet. Nå er Lofoten blitt et stort og kjent internasjonalt reisemål, sa Berg da.


Classic Norway med stor økning i omsetning. – Har vært ei eventyrlig reise

Classic Norway Hotels nærmet seg i fjor 250 millioner kroner i omsetning, og fikk et resultat før skatt på seks millioner kr. I år venter kjeden et resultat på 14 millioner kr.

 

Classic Norway er delt opp i en rekke selskap. Classic Norway Eiendom AS eies i hovedsak av Berg-familien (42,75 prosent) og Stein Erik Hagens Canica AS (42,75 prosent). Også Knut Ulstein Klosters Frydenbygg AS er på eiersiden (11,67 prosent) samt Oska Sylte Invest (1,85 prosent).

Berg Invest eier også andre deler av Classic Norway, blant annet Classic Norway Drift AS, hvor de har 75 prosent av aksjene.


Classic Norway utvider i Valldal

Valldal Fjordhotel i Valldal har blitt en suksess. Nå vil Classic Norway utvide hotellet med 23 nye rom og en lounge.

 

Jørn Aase (44) tilbake i Classic Norway. Nå skal det satses ved Hustadvika

Classic Norway flesker til igjen. Hustadvika Gjestegård har vært i selskapets eie siden 2003, men har et stort uforløst potensial. Jørn Aase er mannen som skal skape sterk medvind. Han har mye på gang.