Fjord1 har slitt med å få tak i mannskap til å bemanne erstatningsferja til Midsund

Reserveferje er satt inn - rutene i vanlig drift

Avløsningsferja BF Årdal har nå gått inn i sambandet Solholmen-Mordalsvågen. Fjord1 melder at ferja er i trafikk fra klokka 15.00 tirsdag.

Fjord1 håper ferja kan være i trafikk fra klokka 15.30 tirsdag.  Foto: Anita Vingen

Nyheter

Rute 30 og 31  er nå i vanlig drift.

Romsdals Budstikke var i kontakt med operativ leder Simen Reksten Solheim i rederiet Fjord1 tirsdag formiddag.

– Vi håper bilferja Årdal rekker fram til å kunne settes inn i vanlig rutetrafikk på sambandet Solholmen-Mordalsvågen fra klokka 15.30 tirsdag. Vi har prøvd så godt vi har kunnet å få tak i ei avlastningsferje som kan trafikkere sambandet fram til vi får reparert bilferja Nordmøre som til vanlig går på sambandet, fortalte han.

Bilferja Årdal har kapasitet til 92 personbilenheter.

Problemene med bilferja Nordmøre startet mandag morgen i 09-tida.

– Det er en hjelpemotor som ikke starter skikkelig. Vi venter på reservedeler, og håper at vi kan sette inn bilferja Nordmøre å raskt som mulig, sier Fjord 1-lederen.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få tak i reserveferje?

– Vi har prøvd så godt vi har kunnet, men årsaken er at vi ikke har klart å bemanne erstatningsferja. Det er ferietid, og ikke så enkelt å få tak i mannskap til å bemanne ferja, sier Simen Reksten Solheim.

Han medgir at det har gått for lang tid å få på plass reserveferje mellom Midsund og fastlandet. Etter at bilferja Nordmøre fikk motorproblemer, har Fjord 1 latt Aukra-ferja gå i et trekantsamband mellom Hollingen - Aukra og Solholmen.