Stortingspolitiker Helge Orten kritiserer ferjerederiet Fjord 1 for treghet med reserveferje

– Velger dårligste løsning

Når ei av ferjene mellom fastlandet og øykommunene Midsund og Aukra får trøbbel og det opprettes trekantsamband, får to kommuner et dårligere ferjetilbud. Ikke godt nok, mener Helge Orten.

To kommuner rammes: – Hver gang det lages et trekantsamband fordi ei ferje mellom Aukra og fastlandet eller Midsund og fastlandet tas ut av trafikk, forplanter det seg sånn at to kommuner får dårligere ferjetilbud, sier stortingspolitiker Helge Orten.  Foto: Erik Birkeland

Nyheter

MIDSUND: – Dette går på tålmodigheten løs for innbyggerne i Midsund og Aukra. Alle forstår at det kan skje at ei ferje får tekniske problem, men da bør ferjerederiet Fjord 1 klare å få på plass ei reserveferje innen relativt kort tid. Å bruke over ett døgn før ei reserveferje settes inn, er ikke godt nok. Jeg kan ikke skjønne at det er innafor det som rederiet er forpliktet til, sier Helge Orten som er leder for Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.