Skredsikring i Gråura – må regne med 20 minutter venting

Statsens vegvesen starter med skredsikring på riksveg 70 i Gråura mellom Sunndal og Oppdal onsdag.

Denne fjellskjæringen skal renskes og sikres med mer isnett for å gjøre det tryggere å kjøre på rv. 70 mellom Sunndal og Oppdal. 

Nyheter

Arbeidet starter onsdag 10. juli og gir opp mot 20 minutters ventetid mellom klokka 07 og 19 alle dager, opplyser de i en pressemelding.

Unntaket er fra 17-23. juli, når entreprenøren skal ha ferie. Denne uka blir det fri ferdsel.

Rensker fjellskjæringene

– De starter med å rydde skog og renske løst fjell. Dette vil falle ned på vegen og det er derfor helt nødvendig at vegen er stengt når det skjer. Med åpning for trafikk hvert 20. min vil entreprenøren kunne jobbe sikkert og effektivt samtidig som at ulempene for trafikantene ikke blir for store, sier byggeleder Andreas Eidem i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Sikrer to områder

Det er i hovedsak to områder som skal sikres. I bunnen av Gråura skal fjellskjæringa ryddes, renskes og sikres ytterligere. Like innenfor fylkesgrensa til Trøndelag er det isen det skal sikres mot. Her skal det opp mer sikring mot nedfall av is.

Nattestengt til høsten

Til høsten skal det monteres fanggjerder og isnett. Dette krever tungt utstyr og det er ikke plass på vegen for trafikk samtidig. Det gjør det nødvendig å stenge rv. 70 mellom Gjøra og Lønset noen netter fra klokka 00-06 med gjennomslipp av trafikk klokka 03. Dette blir skiltet og annonsert i god tid.

Sikringsarbeidet i Gråura skal være ferdig i løpet av oktober og har en kostnad på 9 mill. kr eks. mva, opplyser Statens vegvesen.