Delte syn blant innbyggerne på at Vågstranda og Hjelvika går inn i Vestnes kommune

– Det er en protest mot å bli oversett

De fleste vi snakket med på Vågstranda lørdag, synes det er greit at bygda blir en del av Vestnes kommune. Men ingen forventer gull og grønne skoger.

Vi forventer ingen stor forskjell på om vi er i Rauma eller Vestnes, vi er en utkant i kommunen uansett. Men vi er og blir vågstrendinger

Nyheter

VÅGSTRANDA: – Ingen tror at hverdagen blir så mye bedre med overflytting fra Rauma til Vestnes kommune. Det som skjedde var en reaksjon på at mange føler at vi har blitt oversett av Rauma, spesielt i bompengesaka. Mens det ble ordnet med spesielle vilkår for bompenger rundt Tresfjorden, skjedde det ingen ting med våre krav om lettelse i bompengebelastningen for folk på Vågstranda. Vi ble innestengt av bommer. Det neste blir vel bom på Veblungsnes, da blir det enda dyrere å kjøre til Åndalsnes, sier Toivo Paulonen, som flyttet til Vågstranda fra Göteborg i 1976 og trives godt i bygda.