Ann-Helen Aspås Hostad reagerer sterkt på at Tøndergård skole ikke er en del av 17.mai-feiringen i Molde

– Er det ikke plass til oss i barnetoget?

Da Ann-Helen Aspås Hostad fikk se 17. mai-programmet måtte hun lese to ganger. Var det en trykkfeil? Skulle ikke tvillingdøtrene som er elever ved Tøndergård skole få gå i barnetoget?

SIER I FRA: Ann-Helen Aspås Hostad tar et kraftig oppgjør med inkludering på 17. mai. – Det er plass til oss. Det er plass til dere også kjære medforeldre til våre unike barn. Vi skal rule 17. mai! skriver hun i et leserinnlegg til Romsdals Budstikke.   Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Tvillingdøtrene på 12 år ble født med en genfeil som fører til psykisk utviklingshemming. For et par år siden fikk de diagnosen Xia-Gibbs syndrom, en diagnose så sjelden at kun en person i Norge hadde samme syndromet. Døtrene gikk på vanlig barneskole fram til sommerferien i fjor, og har gått i 17. mai-tog så lenge de kan huske. Begge ser fram til dagen med like stor iver og glød hvert eneste år. Tvillingene har to yngre søsken som begge går i barnehage, og i forrige uke fikk mamma Ann-Helen med seg 17. mai-programmet heim. Ei fargerik barnetegning av glade barn med flagg, is og fløyter pryder forsida. Hun leter gjennom oversikten over hvor skolene skal møte opp før barnetoget, men finner ikke Tøndergård skole hvor jentene har vært elever siden august.