Disse skal bygge parkeringsplass og toalett ved Farstadsanden

Entreprenørfirmaet Sivert Malmedal AS i Elnesvågen vant konkurransen om å bygge parkeringsplassen ved Farstadsanden. Solstrand Verft AS i Tomrefjord skal levere det prefabrikerte toalettet i aluminium.

Den nye utbyggingen sørger for bedre parkeringskapasitet og trafikkavvikling.  Foto: Illustrasjon: Rever & Drage

Nyheter

Det er Nasjonale turistveier som skriver dette i en pressemelding mandag.

– Farstadsanden er et populært turistmål og friluftsområde langs Nasjonal turistveg Atlanterhavsvegen, men eksisterende toalett på stedet er nedslitt og parkeringsplassen ved den vidstrakte sandstranda er for liten. Gjennom et spleiselag sørger Statens vegvesen og Fræna kommune for et bedre servicetilbud til de mange besøkende, heter det.


Høsten 2019 blir det både ny parkeringsplass og nytt toalett ved Farstadsanden

Lokale entreprenører vant konkurransen om å bygge parkeringsplass og toalett.


Derfor ble de valgt

– Vi er svært fornøyde med å inngå kontrakt med en lokal entreprenør. Sivert Malmedal AS leverte et bra tilbud, ikke bare med tanke på pris, de kunne også vise til gjennomgående høy kvalitet i prosjekter de har vært med på tidligere. Vi er også svært glade for å samarbeide med Solstrand Verft AS, et skipsverft med lange tradisjoner, sier Lage Bakken, byggeleder i Statens vegvesen, i pressemeldinga.

Skal være ferdig i høst

– Med dette løftet blir Farstadsanden et nytt turistvegpunkt. Statens vegvesen står som eier av bygget, mens Fræna kommune har ansvar for drift av toalettet og forvaltning av friluftsområdet, skriver Nasjonale turistveier.

Bygging starter i mai og anlegget skal ferdigstilles høsten 2019.