To kjørt til sjukehus - ingen er livstruende skadd

Sirkusartist falt fra stang oppunder taket under forestilling i Molde

Forestillinga fortsatte etter at en mann falt ned fra en sju meter høg stang under Cirkus Agoras forestilling i Molde fredag kveld. Også en publikummer ble skadd.

Politiet gjør undersøkelser og avhør på åstedet for arbeidsulykka under forestillinga til Cirkus Agora på Retiro i Molde fredag kveld.   Foto: Ole Bjørner Loe Welde

Ambulansen kjørte bort den skadde sirkusartisten kl. 19.30 etter ulykka under forestillinga på Retiro i Molde fredag kveld. Det kom to ambulanser til stedet. En tilskuer ble også kjørt til sjukehus, med kutt over et øye.   Foto: PRIVAT

TAKKER GUD: Direktør i Cirkus Agora, Jan Ketil Smørdal, sier han er i sjokk etter det som har skjedd. – Jeg takker Gud for at det gikk bra, sier han.   Foto: Vidar Ryther Myklebust

OPPRETTER SAK: Innsatsleder John Henrik Mork sier dette til Rbnetts utsendte ved Cirkus Agora: - Vi jobber med å sikre stedet. Det er opprettet sak. Hendelsen blir etterforsket som en arbeidsulykke.   Foto: Vidar Ryther Myklebust

Nyheter

SISTE KL. 20.15: Politiet opplyser at to personer er kjørt bort i ambulanse. Ingen av de to er livstruende skadd. En tilskuer fikk kuttskade i hodet, mens artisten har skader i et bein.

Carl Henrik Indbjør var en av de rundt 250 publikummerne på forestillinga, og forteller Rbnett hva som skjedde:

– Mannen som falt ned, var på toppen av en stang som gikk fra bakken og opp. Han befant seg oppå stanga da den løsnet og han gikk rett i bakken sammen med stanga. 

– Det er en ambulanse på stedet. Nå bæres mannen ut av helsepersonell. Direktøren er naturlig nok veldig preget av hendelsen, men han velger å fortsette forestillinga, sier Indbjør.

Direktør i Cirkus Agora er Jan Ketil Smørdal. 

Ifølge et tips til Rbnett, falt stanga ned utover publikum, midt mellom to barn.


Carl Henrik Indbjør opplevde at stanga som falt ned, kom rett mot ham og hans to barn

– Og sirkusartisten falt i bakken like bak noen barn på første rad, rett ved der vi satt.

 

En publikummer skadd

Indbjør opplyser videre at halvparten av publikummerne forlot forestillinga. Showet fortsatte etter pausen med et innslag med klovner.

Rbnett har også snakket med en annen mann på stedet, som forteller at også en publikummer ble skadd, med et kutt over øyet. Det så imidlertid ikke alvorlig ut, slik vitnet vurderte det. 

Det var mange barn på Cirkus Agora-forestillingen i Molde fredag kveld.

Politiet gjør avhør på stedet

Politiet meldte om arbeidsulykka kl. 19.38, og opplyste at fallet var på rundt sju meter. De skriver også at sirkusartisten ble kjørt til sjukehus.

Kl. 20.00 sier operasjonsleder John Bratland til Rbnett at politiet er på stedet:

– Slik situasjonen er nå, har vi fått tak i det vi trenger å undersøke. Dermed er det ikke nødvendig å avbryte eller ta pause under forestillingen. Den er for øvrig i ferd med å bli avsluttet nå uansett, sier han.

– Nå fortsetter vi med avhør og undersøkelser på stedet.

Bratland sier også at en publikummer ble skadd.

– Vi vet imidlertid ikke hvor han ble av. Noen har sagt at han ble hentet av en ambulanse, men vi vet ikke.

Kl. 20.15 opplyser politiet på twitter at to personer er kjørt bort i ambulanse, og at ingen av dem er livstruende skadd. En tilskuer fikk kuttskade i hodet, mens artisten fikk skader i et bein.

Rbnetts utsendte på stedet har snakket med innsatsleder John Henrik Mork:

- Vi jobber med å sikre stedet. Det er opprettet sak. Hendelsen blir etterforsket som en arbeidsulykke, sier han.

Også Arbeidstilsynet skal følge opp ulykken. De skal vurdere om sirkuset som arbeidsgiver har fulgt gjeldende retningslinjer, skriver NTB lørdag ettermiddag.

Direktøren i sjokk

Direktør i Cirkus Agora, Jan Ketil Smørdal, sier dette til Rbnetts journalist på stedet:

– Jeg er i sjokk. Jeg takker Gud for at det gikk bra, sier han.

Han opplyser at artisten som ble skadd, er på kontrakt, og har selv ansvar for sikkerheten.

Smørdal, som selv ikke så hva som skjedde, sier at turneen fortsetter.


Sirkusdirektøren: – Jeg takker Gud for at det ikke gikk verre

– Dette er det verste en sirkusdirektør kan oppleve. Nå takker jeg Gud for at det tross alt gikk såpass bra, sier direktør for Circus Agora, Jan Ketil Smørdal.