Nå er den nye konkurransen om å bygge sjukehuset på Hjelset i gang

Konkurransen er en totalentreprise med samhandling – budsjettprisen er på 2,1 milliarder kroner.

– Målet er å inngå kontrakt med en entreprenør i høst, sier prosjektdirektør for SNR, Knut Ragnar Heimdal.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR) blir regnet som et av de viktigste prosjektene i Midt-Norge, men har tidligere blitt utsatt fordi tilbudene helseforetaket mottok var for høye i forhold til budsjett. Nå er det klart for en ny runde.


Prosjektdirektør om SNR-utsettelse: - Vi ser ingen dramatikk

- Vi i byggebransjen vet at slike utsettelser kan skje, sier Helle Jensen i Sykehusbygg. Men hun forstår at det oppleves dramatisk for innbyggerne.

 

Sjukehuset på Hjelset trolig utsatt et år

Høie: – Rokker ikke ved planen om å bygge SNR

Anbudskonkurransen for det nye sjukehuset på Hjelset blir trolig avlyst. Helseminister Bent Høie (H) mener planen om å bygge sjukehuset står stødig til tross for det.


– Sjukehuset Nordmøre og Romsdal er en viktig del av den framtidige løsningen for Helse Møre og Romsdal, og jeg er glad for at vi nå er klare med en ny konkurranse, sier konstituert administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal, Nils Kvernmo, i en pressemelding.

– Med SNR vil befolkningen på Nordmøre og i Romsdal få et framtidsrettet og moderne spesialisthelsetilbud, understreker han.

Konkurranse med forhandling

De søker nå etter en totalentreprenør som skal bidra til å videreutvikle og realisere SNR. Frist for prekvalifisering er 11. juni og inntil fem entreprenører vil bli invitert til å levere tilbud innen fristen 12. juli.

– Vi søker en leverandør med solid utviklings- og samhandlingskompetanse og som har en klar plan for hvordan prosjektet skal gjennomføres. Basert på tilbakemeldinger fra dialogmøte med entreprenørene, så er vi optimistiske og tror at flere er interessert i oppdraget, sier prosjektdirektør for SNR, Knut Ragnar Heimdal.


Stor interesse blant entreprenørene for å bli med på Sjukehuset Nordmøre og Romsdal

19 firmaer lukter på nysjukehuset

- Interessen for å bli med og bygge det nye sjukehuset er gledelig stor, sier den nye prosjektdirektøren Knut Ragnar Heimdal. På dialogmøtet på Gardermoen tirsdag møtte 19 forskjellige firmaer, blant dem seks av landets største entreprenører.

 

- Jo mindre vi endrer på bygget, desto fortere kan vi starte bygging

Prisen blir viktigst

- Dette sjukehuset blir bygget. Vi gleder oss til å ta fatt. Viktigst blir å holde prisen innafor 4,1 milliarder kroner, sier prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal.

 

Endringer i byggeprosjektet for SNR vil ikke være endringer i innhold og funksjon, forsikrer ledelsen i Helse MR

– Funksjoner og innhold står fast

Ledelsen i Helse Møre og Romsdal forsikret fredag ansatte ved sjukehusa i Molde og Kristiansund om at det nye akuttsjukehuset skal bygges med de funksjonene og det innholdet som er planlagt.


Kontraktsignering i høst

Fellessjukehuset på Hjelset er beregnet til rundt 55.000 kvadratmeter i bruttoareal og skal være et komplett somatisk akuttsjukehus inkludert psykisk helsevern.

I tillegg til dette sjukehuset vil SNR bestå av et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund.

– Målet er å inngå kontrakt med en entreprenør i høst. Deretter starter vi en viktig samhandlingsfase som skal sikre en forsvarlig økonomisk gjennomføring av prosjektet, sier Heimdal.


Lyser ut ny konkurranse om bygging i mars/april

Her er mannen som skal ta sjukehusbyggingen vidare

WSP Norge AS får oppdraget med å bistå i den vidare utviklinga av Sjukehuset Nordmøre og Romsdal.

 

Starter byggingen neste år

Kvernmo, den nye toppsjefen i Helse Møre og Romsdal, sier at planen er å starte byggingen av nytt akuttsjukehus i 2020 og at det skal være full drift fra 1. mai 2024.

«Sentral oppgaver i samhandlingsfasen blir å gjøre kostnadsreduserende tiltak, men uten å endre funksjoner og kapasitet som er vedtatt i forprosjektet. God medvirkning fra ansatte i Helse Møre og Romsdal blir avgjørende for å sikre gode løsninger og et godt sluttresultat», heter det i pressemeldingen fra Helse Møre og Romsdal.


Areal og funksjoner i SNR krympes ikke

Helse MR-sjef Espen Remme forsikrer at arbeidet med nytt sjukehus på Hjelset går sin gang, tross utsettelse.

 

Nysjukehuset blir krympa - skal stå ferdig i 2024

Leiaren for prosjektstyret for SNR går av, etter kritikk i evalueringsrapport.

 

Sjukehusbygget blir endret

Nytt sjukehus på Hjelset blir ikke helt som tegningene i dag viser. Info om ny konkurranse er utsatt til 4. desember. Og – Opdølvegen åpner i november.

 

Styret i Helse Møre og Romsdal vedtok enstemmig restart for nytt sjukehus

Styret i Helse MR vedtok enstemmig å utlyse ny konkurranse om å bygge nytt sjukehus på Hjelset.

 

Sjukehussprekk på 1,1 milliard kroner

Styremedlem Ivar Østrem røpet tallet som mange har lurt på etter at konkurransen om nysjukehuset havarerte.