Ap vil verne fødetilbudet i Kristiansund midlertidig

Mener regjeringen bryter løftene de har gitt til innbyggerne i Kristiansund.

Ingvild Kjerkol er helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet.  Foto: NTB scanpix

Nyheter

Ingvild Kjerkol, helsepolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, mener regjeringen bryter løftene de har gitt til innbyggerne i Kristiansund.

– Sammenslåing av fødeavdelingene nå vil være et løftebrudd fra Bent Høie, derfor kommer vi til å fremme forslag i Stortinget om at fødetilbudet i Kristiansund ikke kan legges ned før man har kommet i gang med et nytt samlet sjukehus på Hjelset, sier Kjerkol i en pressemelding.


Espen Remme om stormen etter vedtak om kutt og fødesammenslåing:

Trodde fellessjukehuset var bedre forankret

Sjefen i helseforetaket ble overrasket over styrken og noe av innholdet i reaksjonene etter vedtaket om fødesammenslåing.

 

Massivt medietrykk - 6500 saker om helseregionen så langt i år

- Det nærmer seg antallet som normalt er situasjonen for et helt år.


Fredric Bjørdal, stortingsrepresentant fra Møre og Romsdal og medlem av finanskomiteen, mener at det regjeringen underfinansierer sjukehusene og at dette leder til uansvarlige kutt som rammer fylkets innbyggere.

– Å kutte i statlige rehabiliteringstilbud og i psykiatrien uten at det bygges opp et tilsvarende tilbud lokalt, ivaretar ikke innbyggernes behov for likeverdige tjenester, sier Bjørdal.


Styrelederen støtter utsettelsen

– Dette er noe Espen Remme og jeg har diskutert i løpet av den siste uka, og jeg står bak det han nå foreslår, sier Ingve Theodorsen, styreleder i Helse Møre og Romsdal.

 

Ber Remme trekke seg som administrerende direktør

Styret vil at Espen Remme fratrer som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal.


 «Regjeringens underfinansiering av sykehusene har ført til at Helse Møre og Romsdal må gjennomføre alvorlige kutt. Sykehusbudsjettene til regjeringen gir ikke et løft for psykisk helse og bidrar ikke til stabilitet i fødetilbudet. Når psykiatriske sengeplasser legges ned og fødeavdelingen i Kristiansund varsles nedlagt før et nytt sykehus er kommet på plass, er dette direkte uansvarlig», heter det i pressemeldingen fra Arbeiderpartiet.

De vil også fremme forslag om at kutt i helsetilbud som rammer kommunene, ikke kan gjennomføres før de er i stand til å håndtere de nye oppgavene og før et tilsvarende tjenestetilbud er bygget opp i kommunene.


 

Foreslår å utsette samanslåing av fødeavdelingane

Administrerende direktør Espen Remme vil foreslå for styret 15. mai at ein utsett gjennomføringa av samanslåinga.

 

Gjemnes-ordfører – Et skritt i riktig retning

– En fornuftig avgjørelse, mener Gjemnes-ordfører Knut Sjømæling (Sp) om forslaget om å utsette fødesammenslåingen.

 

Kristiansund vedtok å bryte med Helse Møre og Romsdal

Et enstemmig kommunestyre vedtok tirsdag å bryte samarbeidet.