Skogbrann på byfjellet Løvstakken i Bergen

Et helikopter deltar i slokkingen.
Nyheter

Det brenner i terrenget på fjellet Løvstakken i Bergen, og brannmannskapene har foreløpig ikke kontroll. Et helikopter deltar i slokkingen.

– Brannvesenet har ikke kontroll på brannen. Så lang har vi hatt en heldig vindretning mot sørøst. Brannen beveger seg mot toppen, men vi vet aldri hvordan vinden snur seg, sier operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB.

110-sentralen i Hordaland meldte om brannen klokken 8.17 fredag morgen.

Brenner under kraftledning

Det brenner på oversiden av Øvre Fredlundveien på Minde, under en kraftledning. Det er ikke kjent hvor stort område som er rammet av brannen.

– Det er ingen bebyggelse som er direkte truet per nå. Ingen personer er evakuert, sier operasjonslederen.

40 mann fra Sivilforsvaret bistår brannvesenet. Et skogbrannhelikopter er allerede satt inn. Det ble sendt fra Sauda, som i likhet med Kjeller og Torp har helikoptre i beredskap.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg unna brannområdet, spesielt oversiden av brannen. Det er mye røyk i området, sier Sætre.

Politiet kjenner ikke til årsaken til brannen.

– Det er tørt i terrenget, men vi vet ikke hva som har antent brannen, sier operasjonslederen i politiet.

250 telefoner

Ifølge 110-sentralen hadde det fredag formiddag kommet over 250 telefonhenvendelser om brannen, og de ber om at ikke flere ringer.

– Vi får veldig mange telefoner om denne, og vi har sendt mye mannskaper, opplyser brannvesenet.

477 meter høye Løvstakken er et av de sju fjell rundt Bergen og ligger mellom Fyllingsdalen og Bergensdalen. Området er et populært turterreng.