Røde Kors: – Det tegner til å bli en langt roligere påske enn i fjor

Hjelpekorpsmedlemmene i Røde Kors Møre og Romsdal har hatt en ny rolig dag.

FØLGER MED PÅ PÅSKEUTFARTEN: Vaktmannskapet ved Røde Kors-hytta på Sulafjellet langfredag hadde i likhet med kollegene sine ellers i fylket en rolig dag.  Foto: Privat

Nyheter

Det fine påskeværet i Møre og Romsdal har gitt god utfart, men det har likevel ikke gitt Røde Kors spesielt mange oppdrag.

Langfredag ettermiddag melder vakthavende ved infosentralen til Røde Kors i Møre og Romsdal om en ny rolig dag. Rundt 25 personer har vært på vakt ved Røde Kors-hytter og utfartssteder i fylket langfredag, i tillegg har mange hjemmevakt og kan stille på kort varsel.

– Så langt i påska har Røde Kors i Møre og Romsdal behandlet 24 skader og utført åtte transportoppdrag for AMK. Det tegner dermed til å bli en langt roligere påske enn i fjor, da tallet på skader i fylket var 94, sier Arne Fausa, vakthavende ved infosentralen.

Også nasjonalt har det så langt vært ei rolig påske for Røde Kors. Ikke siden 2014 har de registrert så få oppdrag og skader i fjellet.

– Vi er veldig glade for at ikke flere har hatt behov for assistanse denne påsken. Det er mange folk i fjellene og da er det er godt at de aller fleste nyter påsken uten skader eller andre problemer, sier landsrådsmedlem Marit Haldorsen i Røde Kors til NTB.


Røde Kors: Godvær har gitt få aksjoner i påskefjellet

De mange vaktsentralene til Røde Kors har rapportert om 15 aksjoner i påskefjellet skjærtorsdag. Dette er det laveste antallet aksjoner siden 2014.