Samferdselsdebatt for åpen scene

Åpen konferanse om samferdsel midt i Møre og Romsdal – særlig mer politisk brennbart kan det vel neppe bli.

Inviterer til debatt: F.v: regionsjef Jan Ove Halsøy, NLF, rådgiver Heidi Rudaa, NLF, fylkesleder Finn Andre Fredvig-Erichsen, NLF, Sylvi Listhaug, Frp, Frank Sve, Frp og Morten Stordalen, Frp. FOTO: VIDAR MYKLEBUST 

Nyheter

En rekke opinion-splittende tema står på programmet når Norges Lastebileier-Forbund (NLF) inviterer til en åpen konferanse om samferdselsspørsmål på Bjørnsonhuset i Molde mandag kveld. Blant innleggene som ganske garantert vil få fart i debatten: Frank Sve (Frp) holder innlegg om samferdselspolitikk knyttet til Møre og Romsdal, Bjørn Jacobsen (SV) snakker om undersjøiske tunneler og miljø, mens leder Jørn Inge Løvik i Romsdalsaksen tar for seg nettopp Romsdalsaksen og samfunnsnytten av den.

Dessuten skal Morten Stordalen (Frp), nestleder i transportkomiteen skal holde innlegg om hvorfor han mener Nye Veger må få ansvaret for E39 Molde-Ålesund. Nye Veger er statsaksjeselskapet som ble opprettet i 2015 for å overta ansvaret for bygg og drift av en del veger fra Statens vegvesen. Nå økes porteføljen til selskapet betydelig. En mer effektiv, tryggere og billigere måte å bygge veg på, mener Stordalen.