Nødetatene samles ved Brynhallen

Nyheter

Det er et stort oppbud av brannbiler, politibiler og ambulanser utenfor Brynhallen på Hustad i Fræna. Vi har fått bekreftet fra daglig leder i Bryn IL, Jo Petter Nerlandsrem, at dette er samlingsted for de evakuerte fra cruiseskipet Viking Sky som fikk motorproblemer i Hustadvika lørdag ettermiddag.

– Vi skal gjøre vårt beste og står klare for å ta imot dem. Idrettslaget mobiliserer nå. Folk i bygda er på vei til Brynhallen for å hjelpe til som best vi kan, sier Nerlandsrem.

Han opplyser at henvendelsen kom fra Fræna kommune.

Rbnetts reporter på stedet, Rigmor Sjaastad Hagen, har snakket med innsatsleder fra Fræna brannvesen, Arnfinn Fedje.

– Vi vet lite enda, men vi har kommet langt i mottaket i Brynhallen, og snart kommer de to første helikoptrene med evakuerte. Helikoptrene skal gå skytteltrafikk mellom skipet og Brynhallen med 20 til 30 passasjerer av gangen, opplyser Fedje.

Rbnetts reporter opplyser at det første helikopteret med evakuerte nå har ankommet Brynhallen, hvor de blir tatt i mot av frivillige som har fått passasjerlister og registrerer de evakuerte etter hvert som de ankommer.

– Nå har det tredje helikopteret landet ved Brynhallen. En person måtte inn på båre. Til sammen 30 passasjerer har nå ankommet, opplyser innsatsleder Fedje.

Innsatsleder Fedje forteller at de skal organisere privatboliger til de evakuerte på Hustad.

Innsatslederen ønsker også å rose de frivillige.

– Det er utrolig mange frivillige som stiller opp. Det er vi glade for, sier han.

Lege Inger anne Finholt er en av dem som har meldt seg frivillig.

– Jeg så at det var et potensielt stort skadeomfang, og meldte meg derfor som frivillig. Status foreløpig er litt uavklart. Det er mange passasjerer. Jeg skal ta i mot dem som er mest skadd, sier hun til Rbnett.

Innsatsleder helse, Knut Erik Skogheim, opplyser til Rbnett at det er en god dem som har ankommet Brynhallen når klokka er rundt 17.31.

– Noen har blitt sendt videre til sjukehusene i Molde og Kristiansund.

– Hvordan er tilstanden til de som er fraktet til sjukehus?

– Det har jeg ikke oversikt over, sier Skogheim.