Cruiseskip i trøbbel i Hustadvika: – 1300 passasjerer evakueres

Skip i problemer på Hustadvika

Nyheter

SISTE: Politiet opplyser til Rbnett at de snart skal gå i gang med å evakuere i land de 1300 passasjerene fra cruiseskipet «Viking Sky» som har problemer.

– Skipet kommer seg ikke videre, og har motorproblemer, sier operasjonsleder Tor André Franck Gram ved politiet i Møre og Romsdal.

Hovedredningssentralen Sør-Norge fikk inn Mayday fra cruiseskipet Viking Sky klokka 14 lørdag ettermiddag. De meldte om framdriftsproblemer i dårlig vær, og at skipet drev mot land. Hovedredningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet. LRS Møre og Romsdal etablerer mottak på land, opplyser de via Twitter.

Det er Hovedredningssentralen som koordinerer hjelpearbeidet, med bistand fra politi. Molde brannvesen er også på stedet med brannbåten, og ifølge Rbnetts reporter på stedet, Oddbjørn Harnes, har også et helikopter ankommet stedet.

Ifølge Marine Traffic er skipet på vei sørover mot Stavanger. Skipet seiler under norsk flagg, og ble bygget i 2017. Skipet eies av Viking Cruises, som er et privateid, norsk rederi som består av Viking River Cruises og Viking Ocean Cruises.

Ifølge en mann som bor like ved stedet hvor cruiseskipet har problemer, har skipet nå satt ut anker. Han har fulgt med skipet hele vegen, da han synes det var merkelig at skipet skulle krysse Hustadvika i uværet.

Rbnett kommer tilbake med mer.