MDG stifter lokallag i Hustadvika

Miljøpartiet De Grønne har opplevd kraftig vekst i Møre og Romsdal de siste årene. Nå har de som mål å stille liste i Hustadvika.

Kjemper for miljøet: Ingvild Espelid Wold, leder i Molde MDG, Bente Iversen Foseide, tredjekandidat for MDG til fylkestinget og Øystein Settem Wold, førstekandidat for MDG i Hustadvika.   Foto: Mette Buchholz

Fylkesleder: Carl Johansen, førstekandidat for MDG i Møre og Romsdal.   Foto: Toine C. Sannes

Nyheter

I 2015 kom partiet inn med 12 representanter i til sammen 9 kommuner og på fylkestinget. I Ålesund har medlemstallet doblet seg det siste året, partiet stiller liste for første gang i Rauma – nå vil MDG også stille liste i Sunndal og i Hustadvika. MDGs førstekandidat i Hustadvika er Øystein Settem Wold.

– Jeg ønsker å engasjere meg i lokalpolitikken for å lære mer om lokalsamfunnet rundt meg, og for forhåpentligvis å kunne bidra med viktige innspill som angår store globale problem, som også kommunene må ta tak i. Jeg stiller som førstekandidat til Hustadvika MDG, ikke på grunn av et sterkt ønske om å stå øverst, men for å sikre at vi får et lokallag på plass. Jeg håper det skal være lavere terskel for andre å bli med og engasjere seg på det nivået de har tid til, sier Settem Wold i en pressemelding.

Stiftelsesmøte

MDG Hustadvika skal ha stiftelsesmøte på biblioteket i Elnesvågen tirsdag 26. mars klokka 19.00. Dit kommer partiets førstekandidat i Møre og Romsdal, Carl Johansen, for å fortelle om MDG og planene for valgkampen.

– Det er viktig både for MDG og for klimaet at vi klarer å stille liste i nye Hustadvika kommune. Som et av fylkets største kommuner vil Hustadvika spille en viktig rolle i utviklingen av ny og næringsvennlig grønn politikk i fylket vårt, sier Johansen.

Han håper mange kommer for å lære mer.

– Vi ønsker å komme i kontakt med alle grønne og fremtidsretta folk i Fræna og Eide, og jobber nå dag og natt for at vi skal ha nok folk til å stille en helgrønn valgliste innen fristen 1. april, sier Johansen i en pressemelding.