Romsdalsaksen-representanter:

– Vi nektes å møte stortingspolitikere

Representanter fra Romsdalsaksen AS får ikke møte Stortingets transportkomite når de kommer til Møre og Romsdal i slutten av februar.

FOR ROMSDALSAKSEN: Jørn Inge Løvik.  Foto: Olav Skjegstad

Nyheter

Det blir hevdet i Nytt i uka.

– Vi skjønner ikke logikken i det Statens vegvesen gjør. Transportkomiteen har invitert til lokale innspill og Romsdalsaksen varslet at de gjerne vil møte transportkomiteen. Vegvesenet ønsker åpenbart at vi ikke skal få lov til å fronte Romsdalsaksen, sier Jørn Inge Løvik i Romsdalsaksen AS til Nytt i uka.

Representantene for Romsdalsaksen mener det er merkelig at de blir satt til side når det de ønsker er å belyse flere sider av den gigantiske utbyggingen som Møreaksen er.

– Det eneste vi ber om er en tilleggsutredning av Romsdalsaksen. Det har ikke vært gjort, sier Løvik til Nytt i uka.

Han poengterer at utspillet fra Romsdalsaksen AS ikke er forsøk på omkamp.

Til Nytt i uka sier han: – Det har i realiteten bare vært ett alternativ. Det eneste vi ber om nå er en tilleggsutredning. Denne kan være på plass før NTP skal rulleres i 2021, og vil ikke påvirke fremdriften.

– Nei, det var ikke rom for å slippe Romsdalsaksen til under besøket. Det er ikke vanlig å ha med denne type interesseforeninger som Romsdalsaksen ved slike besøk. Komiteen ønsker fokus på de vedtatte og planlagte prosjektene, sier seniorrådgiver Håvard Austvik i Statens vegvesen til Nytt i uka. 

Austvik legger til at programmet er åpent, og alle kan møte opp.

– I pausene kan alle snakke med de politikerne som ønsker dette i, sier Austvik.