Har fått over 100 tips om bortføringen

Politiet har mottatt over 100 tips etter at de onsdag gikk ut offentlig med informasjon om at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble antatt bortført 31. oktober i fjor.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, kona til Tom Hagen, en av Norges rikeste, har vært borte i ti uker.Boligen deres på Lørenskog er sperret av. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix 

Nyheter

– Vi har siden i går mottatt over 100 tips. Vi har også vært på steder i nærmiljøet for å snakke med folk. Vi skal nå bearbeide tipsene, noe som selvfølgelig vil ta tid. Vi kan naturlig nok ikke kommentere tipsene, men kan si at flere av tipsene virker interessante og vil bli fulgt opp, sier politiinspektør Tommy Brøske, som leder felles enhet for etterretning og etterforskning i Øst politidistrikt, på en pressekonferanse torsdag formiddag.

Trusler og løsepengekrav

Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra sitt hjem på Lørenskog 31. oktober i fjor. Det er framsatt trusler og løsepengekrav, ifølge flere medier med kryptovalutaen monero.

Brøske understreker at onsdagens varsling av andre politidistrikter var rutinemessig, og at det ikke er gitt holdepunkter for at tilsvarende objekter i Norge er truet eller at andre objekter har vært kartlagt.

– Vi håper fortsatt på flere opplysninger i saken og oppfordrer på nytt de som kan vite noe til å ta kontakt med politiet. Vår henstilling er at folk tar kontakt og lar politiet avgjøre om opplysningene er relevante, sa Brøske

31. oktober var halloween og det kan være til hjelp for å huske dagen, minte han om.

– Vi oppfordrer også bilførere som har kjørt i Sloraveien på morgenen 31. oktober om å ta kontakt.

Ble varslet samme dag

Politiet bekrefter at de ble varslet om at 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant samme dag som hun sist ble sett, 31. oktober i fjor.

Ektefellen til milliarder Tom Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Politiet bekreftet på en pressekonferanse torsdag at de ble varslet om forsvinningen allerede samme dag.

– Politiet ble varslet onsdag 31. oktober og anmeldte umiddelbart saken, sier politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt under en pressekonferanse torsdag.

Etterlyser folk som filmet

Politiet etterlyser to fotgjengere og en syklist som er filmet utenfor Tom Hagens arbeidsplass på Lørenskog samme morgen som kona forsvant i høst.

I den antatte bortføringssaken på Fjellhamar etterlyste politiet på en pressekonferanse torsdag også mulige vitner som kan ha observert noe ved ektemannens arbeidsplass i det tidsrommet som 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant 31. oktober i fjor høst.

Et videoopptak tatt ved mannens arbeidsplass i Futurum-bygget på Rasta i Lørenskog samme morgen vises to fotgjengere og en syklist som politiet ønsker å komme i kontakt med.

– Klokka 7.36 på morgenen kommer en person gående for så å snu seg og gå tilbake. Vi ønsker å komme i kontakt med denne personen. 24 minutter etter dette, klokken 8.00, kommer en person gående og blir passert av en syklist. Vi øsnker å komme i kontakt med begge disse, sier politiinspektør Tommy Brøske.