– Det oppleves som vi har blitt noe viktig i Molde

Rabalderfestivalen får 100.000 kroner «i julegave» fra politikerne i Molde kommune.

RABALDERFESTIVALEN: F.v.: Amanda Barsten, Åsa Paaske Gulbrandsen, Ester Gjermundnes, Astrid Fadnes og Eivind Fadnes. Bak f.v. Tor André Moritsgard, Espen Helseth, Anders Leikarnes og Hans Fredrik Vestneshagen.  Foto: Vera Henriksen

FESTIVALSJEF: Eivind Fadnes.   Foto: Ole Foss

Nyheter

Det ble vedtatt under behandlingen av budsjettet i kommunestyret i Molde før helga.

– Det ble stilt som et fellesforslag fra Høyre, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre. Vi ønsket å gi noe ekstra til barn og unge, og foreslo derfor 100.000 kroner til Rabalderfestivalen og 300.000 kroner til ungdomshus-tiltaket i Molde, slik at det kan komme i gang tidligere, sier Gerd Marit Langøy, gruppeleder i Høyre.

– Hvor kommer pengene fra?

– For å forklare det litt enkelt, satt Molde igjen med litt over en million kroner ekstra etter budsjettforliket. Resten av pengene har vi satt på en disposisjonsfond, forteller Langøy.

100.000 fra Kulturrådet også

Rabalderfestivalsjef Eivind Fadnes forteller at han er stolt over den ekstra tildelingen.

– Det føles som en fin tillitserklæring. Det oppleves som vi har blitt noe viktig i Molde. Vi har fått støtte fra kommunen tidligere, midler vi har søkt på, men dette er jo betydelig mer, sier Fadnes.

– Dere er også inne på Kulturrådets festivalstøtteordning for første gang?

– Ja, det er vi veldig godt fornøyde med. Det oppleves som en milepæl, for der er nåløyet ekstremt trangt. Det er en liten seier, sier Fadnes. Festivalen fikk også 90.000 kroner fra Kulturrådet til en konsertserie i høst.

– Så nå ser det lyst ut for 2019?

– En slik julegave gir trygghet. Samtidig er vi en festival i utvikling, vi har ansatt daglig leder, har helårsdrift og må øke budsjettet vårt. Så vi er godt unna å være i mål ennå, sier Fadnes, og opplyser at budsjettet for 2019 er på 1,8 millioner kroner.