Tipp vekta på Bustus 47!

Hvor havner grisen i år?

Førsteårsrlærling i slaktefaget ved Nortura Steinkjer, Karoline Aas Jansson, med årets Bustus.   Foto: Harald Sæterøy

FAKTA
  • «Jakta på Bustus» er den 47. i rekka. Vinneren er klar i uke 50.
  • Den som kommer nærmest riktig vekt vinner stjernegrisen, som har ei vekt mellom 60 og 85 kilo. Det er viktig at vekta tippes med tre desimaler.
  • Du kan levere ditt tips på rbnett.no/bustus. Eller benytte den tradisjonelle aviskupongen, der bare originalkuponger blir godtatt.
  • Siste frist for å levere tips digitalt er onsdag 12. desember kl 12. Da må vi også ha papirkupongen hos oss. Hvis to eller flere tippere står likt, vil politiet bistå med å trekke ut en vinner. Det blir trøstepremie til de 10 tipperne som kommer nærmest Bustus-vinneren.
Nyheter

Det er tid for vår tradisjonelle julekonkurranse igjen! For 47. gang kan du tippe vekta på grisen, og den som klarer å komme nærmest, får hele grisen. Tidligere var det slik at vi kjørte heim hele grisen, men i dag kommer den ferdig partert og tilrettelagt for vinneren.

I fjor var det Erik Fenstad som stakk av med Bustus. Han var en av tre som tippet på grammet riktig vekt!


Rekordjevnt i Bustus-konkurransen

Tre tippet helt riktig vekt på Bustus. Dermed måtte politiet trekke ut en heldiggris

Over 5000 prøvde å tippet vekta på «Bustus 46». Tre tippere tippet nøyaktig vekta!


– Det er godt gjort å vinne Bustus. Nesten uoppnåelig når vi vet hvor mange som tipper og at du må ha på grammet riktig vekt, sa en glad Bustus-vinner. Og innså at han har vært svina heldig – dette var skikkelig griseflaks.


Bustus til Sekken

Erik Fenstad innser at han var heldig. Først én av tre som tippet nøyaktig riktig vekt på Bustus. Så vant han loddtrekningen. Årets julegris måtte ta ferja til Sekken.

 

Mellom 60 og 85 kilo

Bustus startet som en julekonkurranse i 1972 med forsidetittelen «Bustus søker eier». Grisen skulle være mellom 60 og 85 kilo, og det var en attraktiv premie. Allerede første året var 12.000 lesere med og tippet vekta. Den første grisen endte opp på Tornes i Fræna.


Her kan du tippe vekta på Bustus!

Bustus 46 søker eier.


Den første Bustus kom fra en grisebonde på Hovdenakken. I dag blir grisen slaktet på Norturas anlegg i Steinkjer, og det er Kløverkjøtt på Vestnes som leverer grisen til årets Bustusvinner.

Nye tider

Bustus blir ikke lenger levert hel, i dag får vinnerne grisen delt opp etter ønske – før overlevering. Skinke, koteletter, steiker, ribbe og knoker.

I alle år har det vært et godt samarbeid med leverandører og slakteri. De første 32 åra var Gilde Bøndernes Salgslag BA i Molde vår trofaste samarbeidspartner.


Tidligere vinnere

Se tidligere vinnere her!


Da avdelingen i Molde ble nedlagt, måtte en ny partner på banen. Valget falt naturlig på Spis Mørekjøtt, som seinere skiftet navn til Grilstad avd. Møre og fra 2011 Kløverkjøtt.

Også rekka av slakteri har endret seg. Først var det Nordmøre og Romsdal Slakteri på Moldegård. Etter nedleggelse ble det Nortura-anlegget i Ålesund. Det ble også nedlagt, slakting er i dag i Steinkjer for grisebønder nord for Romsdalsfjorden, Førde for dem som er på sørsida.

Imponert

Jon Daniel Nesje er midlertidig daglig leder i Kløverkjøtt. Han er også imponert over oppslutningen om Bustus.

– Dette er vi sjølsagt med på også i år, sier Nesje. Han synes det er kjekt å føre tradisjonen videre og være med som samarbeidspartner og sponsor på Bustus.

Julegrisen er blitt en tradisjon for våre lesere, Bustus-navnet er beholdt gjennom 47 år og er noe svært mange har et forhold til. Nå er spørsmålet; hvem vinner Bustus nr. 47?

OBS! Vi fjerner kupongen fra nett onsdag 12. desember kl. 12. Da må vi også ha papirkupongene i hende, så kuponger som kommer seinere enn dette på grunn av sein postgang, blir ikke med i konkurransen.


Her kan du tippe vekta på Bustus!

Bustus 46 søker eier.