– Ekstramøte om Nordøyvegen i januar kan bli aktuelt, sier fylkesordfører Aasen

Bompenger i minst 20 år

Statsråd Jon Georg Dale er positiv til å strekke bompengeperioden for Nordøyvegen til 20 år, og mulig enda lengre. Bompengesatsen på 131 kroner for pensonbil, kan også bli satt opp for å sikre nok inntekter.

BOMPENGENE UNDER LUPEN: – Elbiler skal kjøre for halv takst på Nordøyvegen. Vi kan ikke ha et eget regime for bompenger på en fylkeskommunal veg i Møre og Romsdal, sier fylkesordfører Jon Aasen etter møtet med statsråden tirsdag.  Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

– Møtet med samferdselsminister Jon Georg Dale og hans folk i departementet var konstruktivt. Statsråden er positiv til å strekke bompengeperioden for Nordøyvegen til 20 år. Skulle det vise seg at inntektene svikter, er statsråden innstilt på å gi to-tre år ekstra med bompenger. Og justere takstene på bomvegen, oppsummerer fylkesordfører Jon Aasen etter møtet i Oslo tirsdag formiddag om Nordøyvegen.