Dømt til 12,5 års fengsel for Brunholmen-drapet

30-åringen fra Ålesund som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) Brunholmen i Ålesund er i Sunnmøre tingrett dømt til fengsel i 12,5 år

AKTOR: Statsadvokat Jogeir Nogva mener tiltalte har begått forsettlig drap.  Foto: NILS HARALD ÅNSTAD / SUNNMØRSPOSTEN

Nyheter

(smp.no) Mannen ble også dømt til å betale en samlet erstatning på 266.000 kroner.

– Retten er ikke i tvil om at tiltalte var tilregnelig under handlingen, sier tingrettsdommer Hanne Ormbudstvedt når hun leser opp dommen.

Det var mandag 26. februar at Svendsen ble drept på åpen gate i Ålesund sentrum. Han døde etter å ha blitt stukket med kniv på gata utenfor Scandic Hotel Ålesund på Brunholmen i Ålesund sentrum.

Aktor Jogeir Nogva la ned påstand om 14 års fengsel da saken gikk for tingretten forrige uke.

– Vi vil ikke hevde at det ble gjort med hensikt. Men han har gjort et valg og visst om risikoen, og likevel utførte handlingen. Vi vil hevde at tiltalte hadde en bevissthet om at handlingen mest sannsynlig kunne medføre død, sa Nogva i sin prosedyre i tingretten.


Aktor ber om 14 års fengsel etter Ålesund-drap

Påtalemyndigheten mener 30-åringen som knivstakk og drepte Robin André Svendsen (29) på åpen gate i Ålesund i februar, bør dømmes til 14 års fengsel.

 

Forsvarer uenig i at Svendsen ble drept med forsett

Aktor Jogeir Nogva la ned påstand om 14 års fengsel for 30-åringen som er tiltalt for forsettlig knivdrap på Brunholmen i Ålesund. Forsvarer Reidar Andresen mener tiltalte bør dømmes for grov kroppsskade med døden til følge.


Ville ha seks år

30-åringens forsvarer, advokat Reidar Andresen, mente da at straffen burde ligge på seks år.

– Jeg mener at straffenivået på denne type saker skal ligge på rundt 7 år i fengsel. Det er i tillegg to poeng dere skal gi min klient kreditt for. Han har ikke forsøkt å unndra noen faktum. Han har forklart seg for politiet, og hans forklaring stemmer i hovedsak. Så er det også et poeng at vi mener min klient var på handlingstidspunktet psykisk utviklingshemmet i lettere grad.

– Tvilen skal komme min klient til gode. Og han skal ha noe strafferabatt. Da ender vi etter min oppfatning opp med fengsel i seks år, sa Andresen i sin prosedyre.

Denne saken ble først publisert i Sunnmørsposten.


Brunholmen-drapet: Politiet har deler av drapshandlingen og hendelsesforløpet på video

– Forstår ikke hvorfor Robin ble drept

Mannen som overleverte kniven til tiltalte (30) før Brunholmen-drapet forklarte seg i Sunnmøre tingrett.

 

Tiltalte: – Jeg skjønte ikke at jeg hadde truffet han før jeg så han lå nede

Det skal ha vært en bakenforliggende konflikt før drapet på Brunholmen i februar i år, men den tiltalte 30-åringen og avdøde Robin André Svendsen skal ikke ha kjent til hverandre.

 

Bistandsadvokat: – Avdøde skal ikke ha kjent til narkokonflikten

Den tiltalte 30-åringen forklarer i retten at avdøde Robin André Svendsen stirret på ham, og at han selv reagerte med å dytte og knivstikke.

 

Den drapstiltalte 30-åringen forklarte at avdøde «stirret på ham» - og at han knivstakk ham

– Robin var et tilfeldig offer

Bistandsadvokat for de etterlatte, advokat Mette Ekroll Nyland, sier avdøde Robin André Svendsen var på feil sted til feil tid.