Mad Man kostet 185.000

Her ser du landets flotteste okse. Han heter Mad Man, og kan bli over ett tonn tung, men er snill som et lam. Når Mad Man kommer i besetningen til Konrad Kongshaug, kan oksen se fram til å bli far til minst 150 kalver.

KJØTTPRODUSENT: Konrad Kongshaug er storprodusent av kjøtt. Nærmere 400 storfe har han i besetningen på gården på Averøy.  Foto: RICHARD NERGAARD

Nyheter

Konrad Kongshaug (40) driver med kjøttproduksjon, og har en besetning på rundt 400 dyr. De fleste dyrene er av rasen Limousin, og kan bli oppimot et halvt tonn. På den årlige auksjonen som avlsselskapet TYR holdt på Staur Gård på Stange i Hedmark, fikk Kongshaug tilslaget på budet på toppoksen Mad Man av Refling. Antakelig er Mad Man på plass i besetningen til Kongshaug før nyttår. Da er oksen nesten to år gammel. Prisen kom opp i 185.000 kroner, pluss auksjonsgebyr. For bonden kan altså prisen for premieoksen nærme seg 200.000 kroner.