Politiet meldte lørdag i 19-tida om flammer ved Skarstua på Skaret. De første opplysningene sa at flammene kom fra en driftsbygning.

Nødetatene rykket ut til stedet.

En del mennesker kom for å se hva som skjedde. Brannvesenet advarte folk mot å nærme seg, siden man først trodde det kunne være gassflasker inne i bygningen.

19.25 opplyste politiet at det likevel ikke var gassflasker i bygningen, som etter siste informasjon er en gamme på nedsiden av Skarstua.

Brannvesenet startet slukking litt før kl. 19.30. Det var da ikke behov for evakuering av andre bygninger, men situasjonen ble fortløpende vurdert.

Da Romsdals Budstikkes utsendte kom til stedet, var det ikke lenger flammer fra bygningen, men brannfolkene holdt på med slukkearbeid. Gammen har torvtak, der glør kan leve lenger enn i andre materialer.

Gammen ligger inne på området rundt Skarstua, men litt for seg sjøl, ikke langt fra bassenget.

Kl. 20.15 meldte Molde brannvesen at de returnerte fra Skarstua, og at Fræna brannvesen fortsatte slokkinga. Det var da ikke lenger flammer på brannstedet, men det var fortsatt glør i torv og hulrom, skrev Molde brannvesen på twitter.

Kl. 20.21 meldte politiet at stedet sperres av, og at åstedet blir undersøkt seinere.

Politiet oppretter sak etter hendelsen.