Byggingen av nye Hatlelia barnehage er godkjent av Molde formannskap. Skissene viser barnehagen som skal erstatte dagens bygning – et to etasjes nybygg i massivtre. Rivingen er planlagt allerede i august/september og den nye bygningen skal etter planen overdras høsten 2019.

I naturen

Molde kommunestyre godkjente i mai 2017 rivning av den eksisterende barnehagebygget, og vedtok planlegging og prosjektering av en ny bygning over to etasjer.

Vedtaket som nå også er godkjent av Molde formannskap legger vekt på at bygget skal «ligge tett på naturen»:

«Barnehagen skal vektlegge friluftsliv, naturglede og bærekraftig utvikling», skriver rådmann i Molde, Arne Sverre Dahl.

Videre i saksdokumentet heter det at: «Barnehagen har en viktig oppgave i å framme verdier, holdninger og praksis for et mer bærekraftig samfunn. Bygget og dets uteområde skal gjenspeile dette».

«Spennende rom»

Skissene for fasadene til den nye barnehagebygget er klare.

Det heter i saksdokumentene at barnehagens brukergruppe har deltatt i prosessen og at natur og miljø har vært i fokus.

Bygningen skal ha varierte takformer og vil inneholde spennende rom både innvendig og utvendig: «Mest mulig av arealet nyttiggjøres til barnas leik og opphold» heter det.

Miljøvennlig

Som en del av fokuset på natur og miljø skal bygget når det ferdigstilles ha energimerking A, passivhus. Det vil si at bygget skal bruke lite energi til oppvarming sammenliknet med vanlige hus. Også selve bygningsmaterialene skal bestå av «solide og miljøvennlige bygningsmaterialer som vil gi barna et godt inneklima».

Til selve bygningen skal det benyttes materialet massivtre. I vurderingen legges det vekt på at tre er et gunstig og miljøvennlig materiale som binder CO2 og gir godt inneklima.

50 millioner kroner

Prosjektet er godkjent med samlet kostnadsramme på 50 millioner kroner fordelt mellom åra 2018–2020.

Videre i dokumentet fra formannskapet står det at tilbudet som kommunen har mottatt er noe over budsjettposten, men at «Molde Eiendom KF/byggherre anser det som realistisk å gjøre besparelser slik at opprinnelig totalramme for prosjektet opprettholdes.»

Flere plasser

Den nye barnehagen er dimensjonert til 90 barn, en økning på 20 plasser. Det er regnet med 6 avdelinger.

Om et drøyt år er barnehagen planlagt ferdig. I mellomtida har barna og de ansatte ved Hatlelia barnehage flyttet inn i den gamle sjukepleierskolen på Glomstua.

Prosjektet har følgende framdriftsplan:

Kontrahering (signering av avtale, journ.anm.): Juli 2018.

Riving av eksisterende bygning: August/september 2018.

Avstemningsfase: August/september 2018.

Detaljprosjektering: Høst 2018.

Byggestart: Høst/vinter 2018.

Overtakelse: Oktober 2019.

Ikke egnet: Det eksisterende bygget skal etter planen rives i løpet av august/september i år. FOTO: Ingrid Nagell Foto: Ingrid Nagell
Oversiktsskisse: Det er lagt vekt på at barnehagen skal passe inn i naturen. Foto: Privat