Det er ingen fiskerskrøne, heller. Vekta til fiskemottaket O. Skarsbø AS i Harøysund viste vitterlig 88,5 kilo. Det er rett og slett snakk om et monster av et beist av en skate, også kjent som rokke. En matfisk som hører til i flyndreslekta.

Anders Naas sier til Romsdals Budstikke at det var en heftig opplevelse. Han jobber på fiskebåten «Øybuen» sammen med Frode Janbu (44), som driver båten. De to gjorde store øyne da de fikk se gigantfisken som satt i garnet på Buagrunnen tirsdag i forrige uke.

En tung jobb

– Fisken var rett og slett enorm. Vi ble mektig overrasket, begge to. En skate i særklasse. Og ikke hadde vi kran eller bom. Men vi måtte jo få den om bord. Heldigvis er vi sterke, begge to, så det gikk greit, ler Anders Naas.

Han sier at det var rimelig bra med action på båten da fisken på 88,5 kilo skulle på dekk. Men de greide det, og så satte de kursen mot fiskemottaket Skarsbø i Harøysund. Der vekta altså viste 88,5 kilo.

Finner ikke noen større

– Jeg tror dette må være norsk rekord. Jeg har ikke klart å finne noen som har dokumentert større skate. Hos Skarsbø har de aldri sett noe lignende. Dette er ei såkalt storskate, og stor var den. Men vi ble ikke rik på rekordfisken, altså. Det er snakk om seks kroner kiloen. Vi ble derimot en stor opplevelse rikere, sier 22-åringen.

Da vi snakket med Anders Naas lørdag, var «Øybuen» på veg inn til Harøysund igjen, denne gangen med en fangst på rundt 1200 kilo breiflabb. Atskillig mer attraktiv som matfisk enn skaten.

Stortrives på sjøen

– Jeg begynte som yrkesfisker i februar. Jeg stortrives sammen med Frode. Det er kjekt å være ute på sjøen i stedet for å sitte inne på et kontor. Særlig slik forholdene har vært i sommer. En drøm for en fisker. Jeg er veldig glad for at jeg har valgt dette yrket. Spennende og greit betalt. En frisk jobb der man får bruke kroppen og være mye ute, fastslår Anders Naas, som anbefaler flere unge å prøve «fiskelykken».