MOLDE: Los sommerpatrule reiser hvert år rundt for å sjekke unge arbeideres arbeidsforhold.

Onsdag 4.juli var en delegasjon fra britisk LO med til Vard Aukra og fikk se norske industriarbeidsplasser fra innsiden. Her ble flere unge arbeidere intervjuet.

– Strålende gode arbeidsforhold, godt system for HMS og riktig opplæring er like viktig i industrien som ved andre arbeidsplasser. Vi er veldig glad for å se at unge arbeidere får det de skal ha, også i industrien, opplyser Kent Logan Hjelle, LOs faglige ungdomssekretør M&R, i en pressemelding.

Sommerpatruljen har besøkt over 60 bedrifter til sammen i Aukra, Molde, Fræna og Gjemnes denne dagen.

– Generelt er trenden høg på manglende informasjon om verneombud, men ellers lite brudd på lovverket å finne. Dette er veldig bra, uttaler Hjelle.

I disse kommunene avdekket patruljen hittil laveste bruddprosent med 28% der mesteparten omhandler verneombud.

– Av andre bestemmelser så har bruddene økt litt fra de tidligere stedene vi har besøkt hittil i år. Det er flere brudd på pause og overtidsregler men fortsatt lavt sammenlignet med andre år, opplyser Hjelle.

Sommerpatruljen møtte ca 40% brudd ved besøket i Kristiansund og Averøya, der 30 av de totalt 74 bedriftene ikke hadde verneombud eller oppslag på arbeidsplassen om hvem som har denne rollen.