FLEMMA: – Jeg ble oppdratt i spondungene. Far min hadde verksted i kjelleren. Da jeg var sju laget han en krakk til meg så jeg rakk opp til arbeidsbenken, sier Emil Magne Warvik (53).

Vi sitter inne på kontoret til Warvik Mek. Verksted AS i Flemma. Som tidligere var butikken i bygda. Warvik kjøpte «bua» i 2014 og lagde administrasjonsbygg av det. Her sitter daglig leder Emil Magne og konstruktørene Stein Morten Foslund og Sveinung Gagnat Sørensen. Emil Magne er forresten konstruktør, han også.

Men det var altså faren Egil Warvik som «konstruerte» det lille bedriftseventyret som vi nå besøker. Egil Warvik Mek. Verksted ble etablert i kjelleren heime i Flemma i 1951.

Maskiner til tønnefabrikker

– Min far bidro sterkt til mekaniseringen av lokale tønnefabrikker og snekkerverksted, ved å bygge spesialtilpasset maskineri som gjorde produksjonen enklere og raskere, sier Emil Magne Warvik.

Det er i og for seg det samme bedriften holder på med i dag. De konstruerer og bygger spesialmaskiner som er skreddersydd for å dekke kundens eksakte behov. Her er det ikke noe serieproduksjon.

Trives godt i verkstedhallen: Einar Solhjell fra Osmarka.

– Bedriften flyttet til dagens lokasjon i 1995. Vi har bygd på og utvidet litt etter litt, her setter vi alltid tæring etter næring. Den store sveise- og monteringshallen bygde vi i 2008. Og vi har eget maskinverksted. Det er lagarbeid og svært dyktige og dedikerte ansatte som er nøkkelen til vår sunne drift, sier Emil Magne Warvik.

Warvik Mek. Verksted har 11 ansatte om omsatte for 13,5 millioner kroner i fjor. Det ble et «veldig godt» økonomisk resultat ut av det. Også i år ligger man bra an. Verkstedet har mye på menyen og er alltid klar for en utfordring.

Skreddersøm i stål

Warvik produserer komplette maskiner etter kundens spesifikasjoner. Man utfører spesialproduksjon i stål, aluminium og rustfritt. Maskinering, skjæring, sveising og montering. Videre er Warvik dyktig på vedlikehold for prosessindustri, bergverk og oppdrettsnæring. Maskinteknikk, Konstruksjon, hydraulikk og montasje står også på bedriftens rikholdige meny.

Det er en sammensveiset gjeng vi samler til lagbilde utenfor den største hallen. Gutta i kjeledress har også stor kompetanse i sveisefaget, får vi høre av sjefen sjøl. Det er god stemning og stor framtidstro. De får det til i den lille bygda Flemma, der oppdrettsnæringen er den andre store sysselsetteren.

Investerer i nytt maskineri

– Det ser lyst ut for Warvik Mek. Vi investerer noen millioner i nye produksjonsmaskiner, som installeres i år. Dette før å møte framtidas krav og gi oss enda flere muligheter. Øke kapasiteten og effektiviteten. Vårt store pluss er den store bredden i hva vi kan utføre. Får vi ei utfordring, så tar vi den. Det er bra trøkk her nå. Sju store maskiner skal leveres før ferien, sier Emil Magne Warvik.