– Årsaken er todelt. Det er en kombinasjon av at jeg er i en ny jobb der jeg har satt i gang mange prosjekt som jeg vil fullføre, og den familiære biten. Og der hensynet til familien har vært viktigst, sier Nesvik. Han legger ikke skjul på at avgjørelsen har vært tøff – men nødvendig å ta.

– Det lot seg ikke kombinere å skulle ha en jobb der jeg i nye seks år måtte være mye borte fra familien min. Etter å ha levd i en pendlertilværelse og bodd borte i 20 år har jeg nå endelig flyttet hjem til Ålesund og er etablert i ny jobb, sier Nesvik. Han forteller at han har gått en lang runde med familien, og beskriver avgjørelsen som fryktelig vanskelig å ta.

– Jeg hadde veldig lyst på denne jobben som fylkesmann. Så tenkningen rundt dette har holdt meg våken om natta i lang tid. Men til slutt har jeg kommet fram til at den familiære biten må veie tyngst, sier Nesvik.

- Han har også i sin nåværende jobb som kommunikasjonssjef i Sølvtrans satt i gang flere prosjekt som han har lyst til å fullføre.

- Denne jobben gjør også at jeg får bo hjemme hos familien min, sier han.

Harald Tom Nesvik har tidligere sittet på Stortinget for Fremskrittspartiet i flere perioder. Han var også partiets parlamentariske leder. Han ble utnevnt som ny fylkesmann i Møre og Romsdal i statsråd 2. juni i fjor, og skulle tiltre 1. januar 2019.

Nåværende fylkesmann Lodve Solholm vil ikke kommentere saka. Han henviser til Kommunal- og modernisertingsdepartementet som håndterer dette videre.

– Embetet vil bli lyst ut på nytt over sommeren, sier ekspedisjonssjef Cathrin Sætre i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.