Årø blir mest sannsynlig rammet av streik – men Norwegian har fortsatt ledige avganger

Fortsatt ledige avganger Norwegian.  Foto: Bjørn Brunvoll

Nyheter

Det kan bli storstreik i SAS torsdag hvis partene ikke kommer til enighet under onsdagens mekling. Norske SAS-piloter har varslet at de vil trappe opp streiken, hvis kravene ikke blir møtt innen midnatt.

Titusenvis av passasjerer vil rammes hvis partene ikke kommer til enighet. Blant annet reisende til og fra Molde lufthavn Årø.

– Skulle det bli en streik vil den helt sikkert ramme oss, sier lufthavnsjef John Offenberg. SAS har tre daglige avganger fra Molde til Oslo, og disse vil bli kansellert hvis det blir storstreik torsdag.

SAS har tre ukentlige rundturer med SAS og operatør CityJet fra Molde, og disse flygningene blir ikke rammet av en eventuell streik. Widerøe, Norwegian og WizzAir flyr også som normalt.

Offenberg sier til Rbnett at han håper partene finner en løsning innen tidsfristen.

Ledig hos Norwegian

Skulle det bli streik, varsler SAS at passasjerer som skal ut å reise med selskapet mellom 14.september og 18.september bør booke om reisene sine. Det vil ikke medføre noen kostnader for passasjerene. Men det vil fremdeles medføre kostnader hvis passasjerer avbestiller reisen.

Norwegian har opplevd stor økning i bestilling av innlandsreiser som følger av den mulige streiken. Men på flygningene tur/retur Molde - Oslo er det fremdeles ledige billetter. Det er kun fredagens 17.30-flygning fra Molde til Oslo og fredagens 16.00-fygning fra Oslo til Molde som er utsolgt.