Studentene kan ha tapt 360.000 kroner

– Det kan hende det er penger de ikke får igjen, sier koordinator for Studentsamskipnaden, Rolf Magnus Orø.

Studentene kan tape penger Men det er ikke fokuset til samskipnaden og Rolf Magnus Orø akkurat nå. De er mest opptatt av å skape en hyggelig helg for studentene.   Foto: Erik Birkeland

Nyheter

Studentkoordinator i Studentsamskipnaden, Rolf Magnus Orø, synes det er fryktelig trist at mange studenter er lei seg. Men at de, som nevnt, arbeider med å få på plass ei bra helg for studentene likevel.

Samskipnaden i Molde, eller SiMolde, og Høgskolen i Molde gir tilskudd til Åpningsuka, som brukar pengene til det de ønsker.

Studentene hadde en avtale med Skyhøyt om billettsalg, og har kjøpt billetter for 360.000 kroner av festivalen.

–  De har betalt 360.000 i billetter de kanskje ikke får igjen. Men det er ikke fokus nå, sier studentkoordinator Rolf Magnus Orø i Studentsamskipnaden, sier Orø.

– Hvilken avtale hadde dere med Skyhøyt?

– De har kjøpt billetter for en stor sum. Det kan hende det er 360.000 kroner de ikke får igjen, sier han.

– Vil det bli reist krav om å få igjen pengene?

– Det er ikke fokus nå. Nå vil vi sammen med studentene lage et godt tilbud. Vi er i dialog om et samarbeid om artister. Nå har vi en artist i fokus til lørdagskvelden, som vi ikke kan gå ut med, sier Orø, og legger til:

– Vi vil prise initiativet til Skyhøyt. Det er trist for Molde. Og trist at byen ikke kjenner sin besøkelsestid, sier Orø, som selv har vært delaktig i Moldes kulturliv i mange år, blant annet som initiativtaker til Lærlingan og sjef for Bjørnsonfestivalen.

– Det er jo litt det samme Moldejazz opplever med Romsdalsmuseet. Moldenserne har nok blitt litt bortskjemt med å kjøpe billett i siste liten, og se an været om de skal ha på seg en eller to jakker, sier Orø.

Det har ikke lykkes Rbnett å få en kommentar fra Samskipnadens direktør Knut A. Silset.