Fem pågrepet for grove innbrudd

Sunnmørspolitiet har pågrepet fem litauere.
Nyheter

Den siste helga i oktober ble det meldt om tre innbrudd i bolighus Haram kommune, og et innbruddsforsøk på Stette i Skodje kommune. Seinere kom det også varslet om bilinnbrudd på Skodje og innbrudd i bolig og garasje på Emblem.

Politiet varsler mandag ettermiddag at fem menn fra Litauen ble pågrepet sist fredag, mistenkt for flere innbrudd.

– Vi etterforsket saka i forrige uke, og de fem ble pågrepet på samme adresse 4. november. Det fant vi også verdigjenstander vi vet stammer fra noen av innbruddene, uttaler politiadvokat Julie Ulstein i ei melding.

Nå er sporingsarbeidet i full gang, og politiet håper å kunne tilbake gjenstandene til rette eiere.

Mangler fengselsplass

Mandag 7. november ble tre av de pågrepne framstilt for Sunnmøre tingrett med krav om varetekstsfengsling i fire uker.

– De to siste er midlertidig løslatt på grunn av manglende fengselsplass, sier Ulstein.

– Vi så tidlig at det var lik framgangsmåte, og mente derfor at det var en sammenheng mellom sakene. Nå er det naturlig at vi i den videre etterforskingen ser om det er sammenheng med liknende saker andre steder, sier Ulstein.