Toyota var tidlig ute med hybridbilen Prius for 20 år siden. Den er stadig blitt videreutviklet, Toyota har nå flere modeller med hybriddrift, både med og uten plugin.

Lokalt er Toyota RAV4 den store vinneren i Romsdal forrige måned, den selges nå bare som hybrid med bensinmotor.

– Den nye hybrid RAV4 har virkelig slått an. Hittil har vi solgt over 40 slike. Hybridutgavene av Yaris, Prius og Auris selger også godt. Prius var den første med hybrid, den er nå kommet i ny utgave, som vi har store forventninger til, sier bilselger Torvald Sunde hos Harald Hustad AS til Romsdals Budstikke.

Liten nedgang

Ferske tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser at nybilsalget i Romsdal gikk litt ned i august, sammenliknet med samme måned i fjor. I Romsdal viste tallene minus 7,8 prosent, mens det på landsbasis var en økning på fem prosent.

Samtidig som hybridbilene fortsetter veksten, går det tregere med elbilsalget. I august hadde elbilene 17,2 prosent markedsandel i Norge, sju prosentpoeng mindre enn for ett år siden.

Færre kjøper diesel

Dieselbilene taper også terreng og ligger nå under 30 prosent av totalsalget. Toyota har for eksempel sluttet å ta inn RAV4 med dieselmotor, sjøl om den fortsatt selges i en rekke land i Europa.

Bilkjøperne liker godt derimot både hybrid og firehjulstrekk. Markedsandelene for firehjulstrekkere ligger nå tett opp mot 40 prosent.

Økt varebilsalg Varebilsalget tok seg opp i august, en viktig årsak er et stort flåtesalg av Peugeot i Årødalen. Foto: Olav Skjegstad

Pluss for yrkesbiler

Varebilsalget fikk en skikkelig oppsving i Romsdal i august, med en økning på nesten 70 prosent. Den viktigste forklaringen til dette er et stort flåtesalg av Peugeot varebiler fra butikken i Årødalen. Men også andre grupper nyttekjøretøy økte i august, dette gjelder både buss og lastebil, viser tallene fra OFV.