Spreke søstre serverer sommermenyen

Reddet vertshuset for sommergjestene.

Vertshus-søstrene: Charlotte Finset og storesøster Siv Eli (til venstre) har i sommer drevet Vertshuset Eikesdal med stor dyktighet og stort hell. Det har gått over all forventning.   Foto: Eirik Heen

Nyheter

Det er fem år siden sist det var drift i de flotte lokalene til Vertshuset Eikesdal. I sommer har det vært andre boller – takket være to søstre fra Finnset.

Kjøkkensjef Charlotte Finset (18) har sosakjøtt, ovnsbakt aure og hjemmelaget burger på hovedmenyen. Charlotte er nettopp ferdig med kokkeutdanningen på Åndalsnes, og skal videre til Oslo som lærling på den nesten nye restauranten Sentralen seinere i august. I sommer har hun fått verdifull erfaring som hovedansvarlig for den gode serveringen på Vertshuset Eikesdal, som eies av faren Nikolai Finset. Med storesøster Siv Eli som nestkommanderende har det vært en braksuksess.

Ei uke til

 – Det har vært litt av en sommer. Veldig kjekt og oppløftende. Vi åpnet vertshuset 2. juli og siste åpningsdag for denne gang ligger an til å bli 20. august. Nå gleder vi oss spesielt til helga og Eikesdaldagene. Da kommer det til å koke her, bokstavelig talt, ler Charlotte Finset.

Pappa Nikolai er involvert i det meste som skjer i bygda, og han er travelt opptatt med hytteutleie både i Eiksdal og heime på Finnset. Da er det nok en fordel at det er døtrene som styrer kjøkkenet på vertshuset. De har satset på tre varmretter hver dag, eller buffet. Og de har alltid smørbrød, småretter, kaffe og kaker.

Sultne basehoppere

Eikesdal har knappe 70 innbyggere, men bygda er et populært turistmål. Derfor er potensialet stort for sommerdrift. Det er alltid mange campinggjester i bygda, og så er det sultne basehoppere som stadig er innom.

– Det har vært en kjempesommer for oss! Over all forventning. Det har kommet utrolig med folk, så det er tydelig at det er marked for vertshusdrift i Eikesdal sommerstid. Men det krever stor innsats og mye godt på menyen. Vi har iallfall hatt mer enn nok å gjøre, så det frister til gjentakelse, sier Charlotte.

Håper på fri

Hun håper det lar seg gjøre at hun og storesøster Siv Eli kan drive Vertshuset Eikesdal også neste sommer.

– Det er lov å håpe. Det kommer an på om jeg får fri. Ei trivelig turistbygd som Eikesdal bør absolutt ha et åpent vertshus, spesielt når det allerede ligger her og er topp utstyrt på alle fronter. Siv Eli er ferdig med skolegang i Oslo og skal ut i verden etter sommerjobben her i Eiksdal, men det hadde vært kjekt om vi kunne få til samme tilbud neste sommer.