Søndag åpner Norsk Fjellfestival i Rauma og festivalen får vær som bestilt på åpningsdagen, søndag formiddag stråler sola i Åndalsnes.

- Det ligger en skykant over Sunnmøre, som nok skal dra seg litt lenger nord, men det ser ut som om regnværet holder seg igjen på Sunnmøre. Det kan hende det blir litt mer skyet vær, men regnet holder seg nok lenger sør, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan ved Værvarslinga ved Meteorologisk institutt.

Se værmeldinga der du bor her!

Litt regnvær

Det er også håp om å få se sola igjen utover i uka, men først blir det regnvær igjen.

- Det blir nok ustabilt vær, i alle fall de første dagene neste uke. Det blir nok perioder med nedbør mandag, spesielt i indre strøk. Det samme gjelder tirsdag og onsdag. Det blir også nordavind, det er ikke sikkert det blir noe særlig styrke på den, men en må nok regne med litt nedbør.

- Torsdag ser det imidlertid ut som om ting kan skje. Prognosene viser at det kan bli litt lettere vær utover torsdagen. Det vil komme et høytrykk over kontinentet og dytte lavtrykket lenger nord. Romsdal blir liggende litt i ytterkanten av dette høytrykket, så er det litt uvisst akkurat hvordan det vil legge seg, men det ser ut som om det er grunn til å håpe på bedre vær mot slutten av uka og helgen.