Turistattraksjoner

Teamet bak det verdenskjente BBC-programmet hadde planer om å gjøre innspillinger på Atlanterhavsvegen i Averøy kommune, i tillegg til Trollstigen, Måndalstunnelen og Vågstrandatunnelen i Rauma. Dette skulle skje lørdag 28. og søndag 29. mai.

De fikk innvilget søknadene om å stenge de aktuelle vegstrekningene under innspillingen, men lensmann Andreas Hustad skrev at det forutsatt at fartsgrensene ble overholdt. Dette gjaldt vegene i Rauma kommune.

Greit i Trollstigen

Top Gear-teamet fikk imidlertid aldri et formelt svar på søknaden om å midlertidig oppheve fartsgrensa på Atlanterhavsvegen. Det kan like godt være dette som gjorde at de trakk seg fra innspillingen, tror lensmann i Averøy, Stig Lyngstad. Det var han som fikk ansvaret for å gjøre vurderingene for denne vegstrekningen.

– Den norske søkeren til Top Gear sa til meg at det ikke var så nøye i Trollstigen, det var godt nok med fartsgrensene der. Det sa de til meg i telefonen, forteller Lyngstad til Rbnett.

Det er 80-sone i Trollstigen. De fleste svingene vil være vanskelig å gjennomføre i høyere hastighet enn 30-40 kilometer i timen – uansett hvilken bil du bruker.

– Litt sært

Averøy-lensmannen synes det hele er blitt vondt – og dumt.

– Kjøretøyene var her, de var observert på Atlanterhavsvegen, sier han, og forteller at Top Gear trakk seg uten forvarsel i sju-åtte-tida på fredagskvelden.

– Det er litt sært når de bare drar igjen, men dette er deres avgjørelse, sier Lyngstad.

BBC svarer

Top Gear og BBC bruker stedlige representanter for å bistå i produksjonene. Søknadene til Statens vegvesen og politiet ble sendt fra Steve Røyset i Ålesund. Han vil ikke fortelle hva som var årsaken til at de trakk seg få timer før innspillingen.

– Det kan jeg ikke si noe om. Da må du snakke med BBCs presseavdeling, er hans svar til Rbnett.

Philip Fleming i BBCs kommunikasjonsavdeling vil imidlertid ikke gå inn på hva som var den konkrete årsaken til at de trakk seg.

– Top Gear er en løpende produksjon, og det er ikke uvanlig at filmplanene endres i en slik type programserie, sier Fleming til Rbnett, og legger til at denne konkrete endringen ikke vil påvirke programmene som går nå.

– Top Gear vil fortsatt komme til Norge, sammen med mange andre spennende innspillingssteder rundt om i verden, og vi gleder oss til å besøke denne storslagne delen av verden med noen fremragende biler snart.