- Må vente på Bispefonna

- Trollstigen er ferdig brøytet, men vi kan ikke åpne vegen før Bispefonna enten raser eller smelter.

Bare Bispefonna hindrer at Trollstigen kan åpnes. Video: Statens vegvesen

Nyheter

Det sier kommunikasjonsrådgiver Anne Marit Øksenvåg Johansen i Statens Vegvesen til Rbnett. Hun forteller om massiv pågang fra turister som vil kjøre den verdensberømte vegen.

Anleggsmaskiner fjerner siste rest på Trollstigvegen. 

- Vi blir nedringt. Men vi kan ikke åpne Trollstigen før vi vet at det er trygt nok. Det er Bispefonna som bestemmer alt. Vi håpte den skulle rase med de siste dagers mildvær, men ennå har det ikke skjedd noe. Det kan også hende at det ikke raser. Da må vi vente på at faren smelter bort. Hvis fonna kommer, så treffer den vegen, fastslår Øksenvåg Johansen.

- Må bare vente

Rbnett tok bilder av brøytearbeidet som foregikk tirsdag formiddag. Da var det også en del stein som hadde rast ned. En shovel hadde fått knust sidevinduet av snøklumper.

Fra brøytingen i Trollstigen. 

- I år har det vært en normalvinter, og det betyr normalt åpning av Trollstigen andre halvdel av mai. Vi vet ikke om Bispefonna kommer i morgen, eller om 14 dager. Eventuelt at den ikke kommer i det hele tatt. Foreløpig må vi bare vente. Jeg tipper åpning siste halvdel av mai, og det kan være alt fra om noen få dager til et par uker, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Fra brøytingen i Trollstigen. 

Anleggsmaskiner fjerner siste rest på Trollstigvegen.