- En milepæl for Nordøyvegen

Oddbjørn Vatne er glad det ikke kom noen negative overraskelser i veritasrapporten.
Nyheter

Tirsdag ventet mange spent på sluttrapporten for kvalitetssikringen av Nordøyvegen. Oddbjørn Vatne er tidligere leder i samferdselsutvalget, og nå rådgiver i Nordøyveg-prosjektet. Han forteller at såvidt han vet var det ingen negative overraskelser i konklusjonen.

Konklusjonen viser at de tidligere beregningene på 3,2 milliarder kroner skal holde til realisering av prosjektet.

- Dette er et godt steg videre for Nordøyvegen, og det er selvsagt svært positivt, sier Vatne til Rbnett.

Tatt lang tid

Rapporten fra Det Norske Veritas skulle egentlig ha vært klar før sist sommer, men har blitt utsatt flere ganger. Vatne er glad for at rapporten endelig er levert.

- Det har tatt veldig lang tid å få denne rapporten klar - over ett år. Det betyr naturligvis forsinkelser, men denne kvalitetssikringen (KS2), er en milepæl for Nordøyvegen.

De største optimistene hadde håpet at Nordøyvegen kunne passere Stortinget i høst. Nå må de innse at behandling av bompengesøknaden ikke vil skje før langt utpå året.  

Saka skal behandles i fylkestinget i juni.

Bred støtte

Ett stort samferdselsprosjekt gikk igjen som en rød tråd da fylkespolitikerne diskuterte framtidig bruk av penger. Men ingen har tatt til orde for å utsette Nordøyvegen. Vegprosjektet har brei støtte i fylkestinget, som vil bygge Nordøyvegen til en kostnad av oppimot 3,6 milliarder kroner. Det har falt i god jord i Sandøy og Haram.

Det eneste som vekker bekymring, er fylkeskommunens lånegjeld. Bygging av innebærer at fylkeskommunen må ta opp lån på 1,9 milliarder kroner. Men tradisjonen viser at når politikerne først har bestemt seg, spiller ikke prisen noen rolle. Så langt har ingen pirket borti Nordøyvegen i fylkestinget, uavhengig av prisøkning.

2900 får fastlandsforbindelse

Nordøyvegen på 37 kilometer går fra Skjeltene i sør til Harøya i nord og vil gi fastlandsforbindelse for 2900 innbyggere. Dette vil knytte rundt 10.000 innbyggere i Haram og Sandøy nærmere sammen.