Åpner familiekolonial

Fares og Areej Omar lager sin egen arbeidsplass for å kombinere jobb og familie. – Vi skal være en kolonial for både nordmenn og innvandrere, sier det palestinske ekteparet.
Nyheter

– Se på dette utvalget, da! sier Fares Omar stolt og viser rundt i den nyåpnete butikken på hjørnet i det tidligere bibliotekbygget i sentrum.

Da den forrige driveren av butikken «Tropical» kastet inn håndkleet i høst, så ekteparet Omar sjansen til å starte egen butikk. Etter en oppussing åpent de dørene 1. desember.

– Jeg har bodd lenge i Molde, men da kona mi kom, og vi nå har fått to barn, fikk jeg ideen om at vår egen butikk kunne være en bra arbeidsplass for henne. Når husleia var så lav med en tiårskontrakt, var det bare å satse alt, forteller Fares Omar.

Noe for alle

Sjøl sliter han med ryggen for tida, men har knyttet til seg ytterligere to ansatte. Han driver også reingjøringsbyrået «Blå White Fares» fra lokalene.

Vegg i vegg ligger Moldes eneste moské. Fra parkeringstunnelen haster folk på julegavehandel forbi.

– Vi skal være en butikk for både nordmenn og innvandrere. Vi har vanlige basisvarer, men et ekstra godt på for eksempel ris. Og vi er billige, både på større kvantum generelt og på kosmetikk og hygieneartikler, forteller ekteparet Omar.

– Satser dere på enkelte nasjonaliteter?  

– Vi er gode på Midtøsten, som falafel og humus, noe asiatisk, men også russisk og litauisk mat.

Plass til flere

Iverksetteren Omar er full av pågangsmot. Pizzahytta på Bergmo, som han var med på å starte, er lagt ned. I sentrum frykter han ikke konkurransen fra de tre andre butikkene i Molde som selger eksotiske matvarer.

– To av dem er mer asiatisk rettet enn oss, så jeg tror vi utfyller hverandre. Vi har dessuten en unik beliggenhet i sentrum, og åpent på søndager. Nå håper vi at folk tar turen innom og kikker på hva vi har. Jeg har aldri hørt om en kolonialbutikk som går konkurs. Dette er varer folk trenger, sier Fares Omar.