Etter at statsminister Erna Solberg åpnet Tresfjordbrua dro hun rett til et møte med beboere ved fjellet Mannen. Det var Åndalsnes Avis som først omtalte saken.

Statsministeren har fulgt situasjonen rundt det rasutsatte fjellet og tok selv initiativ til et møte med beboerne. Ifølge Åndalsnes Avis var i tillegg Einar Anda fra NVE, ordfører Lars Olav Hustad og kommunens beredskapsgruppe tilstede på møtet.

- Vanskelig situasjon

Etter møtet forteller Solberg at hun har stor forståelse og sympati for de som må bo tett opp mot det rasutsatte fjellet.

- Det er lett å forstå at det fører til en usikkerhet for beboerne. Jeg skjønner at det virker som en ekstra dimensjon det er vanskelig å håndtere i hverdagen. For eksempel vet man ikke om det nye utbygget kommer til å bli stående mye lengre, sier statsministeren til Rbnett.

- Satt stor pris på

Ordfører Lars Olav Hustad var godt fornøyd med møtet.

- Det var et flott møte hvor alle beboerne ved Mannen var tilstede, slik at statsministeren fikk hilse på alle og alle fikk hilse på henne. Jeg har inntrykk av at beboerne satte stor pris på møtet med landets statsminister. Det var en god dialog og vi hadde fokus på å holde møtet uformelt, slik at vi først og fremst beboerne fikk sagt det de føler om situasjonen. Så fikk vi tatt en kopp kaffe og et rundstykke.

I tillegg til samtalen med beboerne ble det også presentert litt informasjon om situasjonen rundt fjellet og rasfaren.

- Men vi ønsket ikke å bruke mye tid på dette, men først og fremst snakke sammen, sier Hustad.

Diskuterte HV11

Etter møtet ble ordfører Hustad med i statsministerens bil på turen fra Åndalsnes til Vikebukt. Her ble flere lokalpolitiske saker diskutert.

- Vi diskuterte blant annet HV11, Vågstrandstunnelen og bompengeproblematikken, forteller Hustad.