Glamox AS hadde en driftsmargin på 13,5 prosent i 3. kvartal. Dette er 0,3 prosentpoeng bedre enn i samme periode i fjor. Hittil i år har selskapet en driftsmargin på 13,6 prosent. På samme tid i fjor var marginen 12,8 prosent. Ordretilgangen i offshore-markedet bekymrer imidlertd.

- I tråd med et krevende marked har ordreinngangen for Global Marine & Offshore stabilisert seg på et betydelig lavere nivå enn ved tilsvarende periode i fjor. Veksten i PBS (belysning til yrkesbygg)  fortsetter og er drevet av økende LED-andel. Vi er fortsatt godt fornøyd med resultatene for konsernet som helhet, sier konsernsjef Rune Marthinussen i en pressemelding.

Valutanøytralt er veksten i omsetning på 4,8 %, mens ordreinngangen viser en nedgang på 3,0 % sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor.

Forbedringen i resultater i kvartalet skyldes primært høyere omsetning og god kostnadskontroll. En svakere krone har også virket positivt på resultatene i perioden.

- Glamox har fortsatt mye produksjon i Norge. En fortsatt svak krone samt en moderat lønnsutvikling i Norge i forhold til sammenlignbare land er viktig for konkurransekraften til denne produksjonen, sier Marthinussen.