– Vi skal stå samlet for at HV-11 skal bestå med stabsleir på Setnesmoen. Dette sier de tillitsvalgte ved leiren som er truet av nedleggelse. May Staurset som er tillitsvalgt for Personalforbundet, de sivilt ansatte, sier dette:

– Vi er klare for å mobilisere en innsats for å unngå at Setnesmoen blir nedlagt. De ulike fagforeningene som er representert på Setnesmoen skal stå samlet i dette arbeidet, sier Staurset.

Lobbyarbeidet i gang

– Vi har sendt inn vårt innspill gjennom fagforeningen. Og vi har hatt kontakt med både politikere og andre som jobber med denne prosessen, sier tillitsvalgt for dem som er organisert i Norsk Offisersforbund på Setnesmoen, André Hatlelid.

– Hvorfor bør heimevernsleiren på Setnesmoen bestå?

– Det er viktig å ha Setnesmoen som senter for Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt nr. 11.

Dette distriktet har mannskaper fra Aure i nord til ytterste Sognefjorden i sør. Det er en reise på ti timer. De kan videreføre en viktig lokal kompetanse. I fredssituasjoner bistår vi også i beredskapsarbeide ledet av Fylkesmannen og politiet i beredskapsarbeide. Dette organiseres mye bedre via HV-11 på Setnesmoen enn om det skal sentraliseres i Trondheim eller Bergen, mener André Hatlelid.

Sjefens forslag

Forsvarssjefen vil torsdag morgen presentere hovedtrekkene ifra det Fagmilitære Råd (FMR).

Og Romsdals Budstikke har fått bekreftet fra flere forsvarskilder at nedleggelse av HV-11 på Åndalsnes er ett av rådene. Det blir også foreslått å stenge Heimevernets skole- og kompetansesenter på Dombås og å flytte dette til Værnes. I tillegg skal Sjøheimevernet legges ned.