Nye koronainnstramminger i Sør-Korea etter omikron-funn

Sørkoreanere må nå bruke vaksinepass til mange aktiviteter og får ikke lov til å samles mer enn åtte av gangen privat mens landet overvåker omikronsituasjonen.
Utenriks

I hovedstaden Seoul og omegn blir grensen satt på sju personer. Det er også her koronaviruset har rammet hardest foreløpig. Restriksjonene vil foreløpig vare i fire uker, mens man overvåker situasjonen.

Fredag ble det meldt om 4.944 nye koronatilfeller i Sør-Korea, og dagen før satte landet ny rekord med 5.266 nye tilfeller. Det er også registrert bekreftede tilfeller av den nye omikron-varianten i landet.

Kun fullvaksinerte får adgang til de fleste offentlige steder, mens restauranter og kafeer får slippe inn én person i hvert følge som ikke er det. I februar ventes det at vaksinepassordningen blir utvidet til barn over 12 år.

(©NTB)