Ansatte på svensk asylmottak smittet av tuberkulose

Malmö (NTB): Fire ansatte på et mottak for enslige mindreårige asylsøkere i Sverige har fått påvist tuberkulose.
Utenriks

Det skriver den svenske avisen Sydsvenska Dagbladet. Lokale myndigheter i Malmö har så langt kun meldt ifra til det svenske arbeidstilsynet om et tilfelle, ettersom de tre andre ikke er identifiserte grunnet taushetsplikten i helsevesenet.

I løpet av 2015 kom det 14.500 asylsøkende barn til byen. Mange var fysisk utslitte eller syke.

– I fjor høst kom det hundrevis av barn til oss hvert døgn. Flere av dem hadde tuberkulose. Mange hadde også skabb, hepatitt eller granatsplinter i kroppen. Vi fikk også inn flere barn med malaria, sier Vladana Andersson i sosialtjenesten i Malmö til avisen.

Alle de fire ansatte som er smittet med sykdommen har vært i kontakt med enslige barn. I det ene tilfellet som kommunen kjenner til var det den ansatte selv som meldte fra.

Tuberkulose er en infeksjon som er forårsaket av bakterien Mycobacterium tuberculosis og sykdommen er mest vanlig i lungene. Det er forskjell på aktiv tuberkulose og latent tuberkulose. Personer med latent tuberkulose er symptomfrie og er ikke smittsomme, men de er i risiko for at tilstanden kan gå over i aktiv tuberkuløs sykdom. (©NTB) (©NTB)