Tidligere Molde-direktør blir sportssjef i Norsk Toppfotball

Norsk Toppfotball (NTF) har hentet inn den mangeårige Molde-spilleren og -lederen Øystein Neerland som sportssjef.

Øystein Neerland er ansatt som sportssjef i Norsk Toppfotball. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB 

Sport

Neerland har mange års erfaring fra toppfotballen både som utøver og leder, og han satt i styret i Molde FK 18 år. Han gikk av som administrerende direktør i klubben i 2019.

– Øystein har solid kompetanse og erfaring som vil bidra til å løfte den sportslige utviklingen i norsk fotball. Vi er svært fornøyde med han at kommer tilbake til fotballen i denne viktige stillingen, sier Leif Øverland, administrerende direktør i NTF.

Neerland mener selv at han har sikret seg en drømmejobb.

– Jeg har takket ja til det jeg selv mener er drømmejobben. Fotballen ligger meg nært og er noe jeg har vært opptatt av siden sju-åtte-årsalderen. De to foregående årene i IT-bransjen har vært de eneste årene jeg ikke har hatt en rolle eller funksjon innen fotballen, sier han og legger til:

– Nå får jeg være med på å utvikle toppfotballen i Norge, og det er svært motiverende. Denne muligheten måtte jeg gripe.

Norsk toppfotball er interesseorganisasjonen for klubbene på de to øverste nivåene i norsk herrefotball.

(©NTB)