Trenerløse Ull/Kisa straffet Start og vant 3-1

En keepertabbe og et praktangrep ga Ull/Kisa 3-1 og viktige poeng uten trener Sindre Tjelmeland på benk mot Start, som er ventet å ta over Start om kort tid.

Starts spillerutvikler Erik 'Myggen' Mykland, utviklingsleder Alexander Persson Øren og spillerutvikler Adolfo Rodriguez leder laget under kampen i 1. divisjon mellom Start og Ull/Kisa i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB 

Sport

Etter en drøy halvtime sendte Steffen Jenssen Ull/Kisa i ledelsen etter et hjørnespark. Start-keeper Jonas Deumeland misset på utboksingen, og Jenssen kunne enkelt sette ballen i mål.

Like etter hvilen var Start nære ved å utligne, men headingen til Adeleke Akinyemi traff tverrliggeren.

Etter 50 minutter doblet Ull/Kisa ledelsen ved Mikkel Rakneberg. Målet kom etter et fint angrep der Start-forsvaret var i undertall, og Rakneberg kunne enkelt sette ballen til side for Deumeland.

Trenerbonanza

Helt mot slutten utnyttet Start et sleivspark i Ull/Kisa-forsvaret, og Preben Hille satte ballen i mål med en god avslutning.

På overtiden satte Henning Andresen ballen i tomt mål etter at Deumeland hadde tatt turen opp på dødball i et forsøk på å redde ett poeng.

Alexander Øren, Adolfo Rodriguez og Erik Mykland hadde delt ansvar for Start-laget i kveldens kamp mot Ull/Kisa etter at Joey Hardarson fikk sparken tidligere denne uken.

Sindre Tjelmeland var ikke med på Ull/Kisa-benken i fredagens kamp. Det er ventet at han blir presentert som Start-trener om kort tid. Assistenttrener Arild Sundgot ledet Kisa fredag kveld.

Flere skuffelser

Start har sju poeng på de første seks kampene, og ifølge Fædrelandsvennen tangerer dette den svakeste sesongstarten på nivå 2 i klubbens historie. Forrige gang det skjedde var i 1964.

Og de er ikke alene om å skuffe denne sesongen på det nest øverste nivået. Aalesund ligger på plassen bak Start, mens Ranheim er nede på 15.-plass med kun fem poeng. Aalesund tapte 0-2 mot Sogndal borte, mens Ranheim tapte 1-2 mot KFUM.

Strømmen brøt Åsanes rekke med fire seire og vant 1-0 på hjemmebane.


(©NTB)