OL-kvalifisering flyttet på grunn av virusutbrudd

Kina, Australia, Taiwan og Thailand har fått sine kamper i OL-kvalifiseringen i fotball flyttet fra den kinesiske byen Wuhan som følge av at et virus herjer.

Antall mennesker som har dødd av det nye lungeviruset, har steget til ni. 440 personer er smittet i Kina, opplyser helsemyndighetene i landet. Temperaturkontroll av reisende er innført blant annet ved togstasjonen Hankou i Wuhan sør i Kina. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix 

Sport

Coronaviruset har de siste dagene kostet ni menneskeliv. Ifølge det asiatiske fotballforbundet er OL-kvalifiseringsturneringen for kvinner nå blitt flyttet til Nanjing, en annen kinesisk by.

Taiwans fotballforbund uttalte tidligere denne uken at deres lag ville trukket seg fra kvalifiseringen dersom den skulle gjennomføres i Wuhan. Det blir ikke aktuelt nå.

Kampene skal spilles 3. til 9. februar, og de to beste går videre til den avgjørende kvalifiseringen i mars.

OL-kvalifiseringen i boksing for Asia og Oseania skulle også avvikles i Wuhan, i tiden 3. til 14. februar. Heller ikke den vil bli avviklet i byen, men den er ennå ikke omberammet.

Kinesiske myndigheter opplyste onsdag at viruset er påvist hos 440 personer i 13 forskjellige provinser i Kina. Minst ni personer er døde som følge av viruset.

(©NTB)