Innbytter Gueye forlenget Aalesunds drømmestart

Innbytter Habib Gueye brukte under ett minutt på å sikre 2-1-seier for serieleder AaFK borte mot HamKam i 1. divisjon søndag.

Lars Bohinen har god grunn til å smile om dagen. Hans lag har stø kurs mot Eliteserien. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix 

Sport

Spissen ble byttet inn etter halvspilt annenomgang på Briskeby, og bare et halvt minutt senere hadde han satt inn 2-1 med pannebrasken og avgjort kampen for Aalesund.

Lars Bohinens menn har med seieren 29 poeng på 11 kamper og leder med fem poeng på annenplasserte Sandefjord.

Superinnbytter

AaFK-spiss Niklas Fernando Castro sendte gjestene i en tidlig ledelse med en nydelig scoring etter 11 minutter. Den tidligere Vålerenga- og Kongsvinger-spilleren banket til fra 25 meter og i mål.

HamKam skapte mange farligheter mot serielederen, men klarte ikke å få uttelling før pause. 20 minutter etter hvilen var det riktignok balanse i regnskapet. Simen Nordli satte ballen i mål fra cirka fem meter.

Men det tok ikke lang tid før gjestene slo tilbake. Bohinen byttet inn Gueye. Han brukte cirka et halvt minutt på å sende Aalesund tilbake i ledelsen. Spissen headet på bakre stolpe, og selv om HamKam-keeper Lukasz Jarosinski var på ballen, konkluderte dommeren med at den hadde vært over streken.

Tilbake på vinnersporet

Etter et skuffende tap mot Sogndal sist fant Sandefjord tilbake til vinneroppskriften borte mot Notodden søndag. Vestfold-laget vant 2-0 etter scoringer av Rufo og Håvard Storbæk.

I bunnen av tabellen så det ut som Tromsdalen skulle sikre sesongens første seier, men fire minutter før slutt dukket Marcus Mehnert og sørget for 2-2 for Nest-Sotra.

Det så lenge ut til å bli 1-1 mellom Ull/Kisa og Raufoss, men hjemmelaget satte inn støtet i den andre omgangen og vant 5-1 etter fire mål på de siste 15 minuttene.

I Grimstad slo måltørken inn og Jerv og Sandnes Ulf spilte 0-0. I Oslo-duellen mellom Skeid og KFUM ble det 1-1, mens Sogndal vant greit 4-2 hjemme mot Strømmen i søndagens siste kamp.

(©NTB)